Finanseliten samlas på säkerhetskonferens

I mitten av februari deltar finanseliten och företrädare från Nato på ett säkerhetsmöte i München. I jämförelse med WEF och Bilderberggruppen har denna sammankomst inte fått samma uppmärksamhet.

Makten och finanseliten rör sig i olika grupperingar och sammanslutningar, där riktlinjer för politik och ekonomi kan dras upp. Två av de mest ökända är Bilderberggruppen och World Economic Forum (WEF), där världens mäktigaste personer inom finans, politik och media håller möten, utan att någon media tillåts rapportera inifrån mötena och inga protokoll offentliggörs.

Den 17 till 19 februari äger Munich Security Conference (MSC) rum i tyska München. Enligt den egna hemsidan är forumets fokus att verka för diplomatiska lösningar på internationella problem, något man påstår sig vara världsledande inom. Den första konferensen hölls redan 1963 och deltagarna domineras av personer från Nato och EU, men tidigare har även deltagare kommit från både Ryssland, Indien och Kina. 2007 deltog den ryske presidenten, Vladimir Putin, där han i ett tal riktade hård kritik mot USA:s agerande som världspolis, enligt Reuters.

Fokus för årets konferens kommer att ligga på kriget i Ukraina, så sannolikheten för att Putin kommer delta är obefintlig.

Soros håller tal

Men även personer inom finanseliten finns representerade. En av de som meddelat att han kommer delta är George Soros, den ökände företrädaren för Open Society Foundation. I ett inlägg på Twitter meddelar han att han ställde in sitt deltagande på årets WEF-möte på grund av en ”krock i schemat”, men att han kommer tala på MSC.

Frihetsnytt kommer att ha anledning att återkomma om konferensen.
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter