Finanselitkopplade personer ansvarar för processen mot Bankman-Fried

I processen mot Bankman-Fried nekar den tilltalade till brott, inför en domstol där domaren har kopplingar till Clinton-familjen och åklagaren har kopplingar till Soros. Samtliga har kopplingar till Demokraterna, vilka Bankman-Fried har skänkt pengar till.

Under tisdagen inställdes Sam Bankman-Fried, grundaren av kryptobörsen FTX, i domstolen i New York för att svara på anklagelserna om att ha gjort sig skyldig till bedrägeri och pengatvätt. Bankman-Fried förklarade sig vara oskyldig på samtliga åtalspunkter, rapporterar Wall Street Journal.

Den huvudsakliga anklagelsen gäller att han bedragit investerare på miljarder dollar inom FTX, bland annat genom att föra över pengar till andra mottagare, däribland det demokratiska partiet. I samband med att FTX gick i konkurs och härvan kring Bankman-Fried började nystas upp, kunde Frihetsnytt rapportera att han var den näst största enskilda donatorn (efter George Soros) till Demokraternas valfond.

Lewis A. Kaplan
Lewis A. Kaplan. Foto: Wikipedia/ Administrative Office of the United States Court

Det ska röra sig om ungefär 8 miljarder dollar och Frihetsnytt har skrivit om de spekulationer som gör gällande att en del av pengarna kan ha hamnat hos Demokraterna. Frågan har därför ställts om Joe Biden kommer att lämna tillbaka pengarna, vilket har lämnats utan ett konkret svar.

Domaren i målet, Lewis Kaplan, bestämde datumet för rättegång till den 2 oktober. Om han döms riskerar Bankman-Fried 115 år i fängelse.

Domaren har kopplingar till Clinton, åklagaren till Soros

I samband med att processen inleddes kunde The Gateway Pundit avslöja att det finns kopplingar mellan både toppar inom Demokraterna samt finanseliten hos både domare och åklagare.

Kaplan tillsattes av Bill Clinton under dennes presidentskap, och var involverad i försöket att åtala Donald Trump för våldtäkt. Det var även han som friade prins Andrew från sexualbrott kopplat till Jeffrey Epstein-fallet, enligt The Gateway Pundit.

Damian Williams
Damian Williams. Foto: Wikipedia/ United States Department of Justice

Åklagaren i målet, Damian Williams, tillsattes 2021 av president Joe Biden, och har en lång karriär inom Demokraterna. 2004 jobbade han för John Kerrys valkampanj inför presidentvalet.

När han studerade på Yale åtnjöt han stöd från Paul and Daisy Soros Fellowships for New Americans, en stiftelse grundad av George Soros bror, Paul, och dennes fru, Daisy. Stiftelsen riktar sig till migranter och barn till migranter, vilket Williams kunde ta del av då hans föräldrar invandrade från Jamaica.

Då rätten domineras av personer med starka kopplingar till Demokraterna är det många som bedömer att Bankman-Fried antingen kommer att frikännas eller få ett milt och symboliskt straff.

”Spelar ingen roll vem av domarna som hade fått målet”

Frihetsnytts nyhetschef, Carl Lundström kommenterade nyheten om kopplingen mellan finanseliten och personerna som är centrala i rättegången:

”Det här distriktet i New York som domare Kaplan kommer ifrån, det är känt som ett politiskt träsk, så det kanske inte spelade så stor roll vem av domarna i det där distriktet som hade fått målet. Det hade nog slutat på samma sätt.”

På frågan om han tror att Bankman-Fried verkligen kommer att få 115 år i fängelse vid en eventuell fällande dom svarar Carl:

”Jag tror att han är ute inom fem år.”

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter