Fjärrstyrningen av globalist-Centern misslyckas i Surahammar

I Surahammar har en borgerlig koalition som inkluderar Sverigedemokraterna lyckats ta makten från sossarna som styrt kommunen i hundra år. Nu försöker Sveriges Radio och Annie Lööf tvinga in den lokala centerledningen i sin globalistiska mall, men hittills utan framgång.

Centerpartiet i Surahammar fortsätter att utmana sin partiledning genom att samarbeta med Sverigedemokraterna i kommunen.

Det var efter bokstavligen nästan hundra år av socialdemokratiskt maktinnehav som en lokal borgerlig allians – vilken inkluderar SD – lyckades ta över styret i kommunen.

– Det har fungerat bra, säger centerpartiets gruppledare i Surahammar, Erkki Visti, till P1 Morgon. Han förklarar vidare att man lokalt inte blandar in rikspolitiken utan samarbetar kring lokala frågor.

Centerns partiledare Annie Lööf och partisekreterare Michael Arthursson protesterar, men trots detta fortsätter samarbetet då varje lokal avdelning fattar sina egna beslut.

Krävde Lööfs avgång

Erkki Visti och resten av den lokala centerledningen krävde Annie Lööfs avgång redan 2013 då Centerpartiets ledning presenterade sitt nya förslag till idéprogram som bland annat innehöll fri invandring, slopad skolplikt och att tillåta månggiften.

Deras krav på partiledningens avgång fick dock ingen framgång. Samtidigt har partiledningen inte kunnat peta bort lokalpolitikerna i Surahammar. Detta har lett till att den så kallade Stureplanscentern idag styr partiet centralt, samtidigt som lokalpolitiker ofta har åsikter om invandring, HBTQ och andra politiskt korrekta ämnen som skiljer sig starkt från partiledningens uppfattning.

Sverigedemokraternas gruppledare i Surahammar berömmer för sin del de lokala centerpartisterna.

– Det har gått jättebra. Och det är väl så det är egentligen på lokal nivå, de är vanliga människor som du och jag, men den riktning de tagit på riks[planet] är något helt annat.

Även de ortsbor som intervjuas av Sveriges Radio är positiva till vad det lokala styret har åstadkommit.

Sosse och statsradion: Ta dem i örat, Annie

Olle Thorell, sossarnas gruppledare i kommunen och även riksdagsledamot, kräver däremot att Centerpartiets riksledning rycker in och stoppar samarbetet så att socialdemokraterna kan återfå sitt hundraåriga maktinnehav.

– Centerpartiet har visat att de står upp mot antidemokratiska krafter och att de står upp och är på rätt sida av historien, men här i Surahammar verkar det inte vara lika viktigt. Jag tycker det är konstigt att inte partiledningen i Centern har agerat mer i frågan, säger Thorell till SR.

Statsradion förklarar dock att det pågår en ”dialog” mellan partiledningen och de lokala centerpartisterna. Reportern uttalar sig berömmande om hur Moderaternas och Liberalernas partiledningar ”slog näven i bordet och såg till att de här olika typerna av närmanden upphörde”.

– Varför agerar ni inte hårdare? kräver reportern att få veta av Michael Arthursson och undrar om inte Centern kan utesluta den lokala ledningen i Surahammar. Arthursson ger ett svävande svar.

Centerpartiets partiledare Annie Lööf har vid upprepade tillfällen signalerat sin totala lojalitet till den finansiella eliten. Bland annat har hon hyllat den vänsterextreme miljardären George Soros vars spekulationsattack mot den svenska kronan på 1990-talet kostade Riksbanken och det svenska näringslivet mångmiljardbelopp.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter