Fler föredrar gudstjänst på plats framför digitala varianter

När restriktionerna har lyfts söker sig de kristna återigen till kyrkorna för att höra budskapet på plats, trots att möjligheten finns att följa dem digitalt.

Under restriktionerna som infördes under pandemin var det många kyrkor som valde att sända digitala gudstjänster när folk inte kunde delta på plats. Men när restriktionerna släppts föredrar folk att gå till kyrkan, trots det digitala alternativet. Detta märks bland annat i Nikolaikyrkan i Örebro, där bänkarna är fullsatta, rapporterar SVT.

”Inget kan ersätta upplevelsen av att vara i ett kyrkorum”, säger Anders Lennartsson, kyrkoherde i Nikolaikyrkan till SVT.

Två års restriktioner och en ny medial kampanj om ökad smittspridning avskräcker inte folk från att träffas och vistas i offentliga miljöer, i synnerhet under jul.

Samtidigt möjliggör de digitala gudstjänsterna att bland annat äldre personer som har svårt för att kunna ta sig till kyrkan har möjlighet att följa dem på distans.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter