Fler illegala invandrare ska låsas in

Några av de allvarligaste av de oräkneliga problem som massmigrationen till Sverige har fört med sig är dels att man inte kan utvisa illegala invandrare som motsätter sig, dels att man inte har kontroll på var de finns eller vet vad de gör. En liten dellösning kan nu komma med en utvidgning av förvaren för illegala.

Svenska myndigheter prioriterar inte de problem som uppstår i Sverige genom illegala invandrare och det innebär också att inga pålitliga siffror finns ens om själva antalet illegala invandrare i Sverige. I en Expressenintervju från förra året uppskattar dock migrationsminister Maria Malmer Stenergard antalet till cirka 100 000.

Vad de illegala invandrarna kostar Sverige i form av offentliga utgifter har det aldrig funnits någon statistik på. Inte heller vet man vad de kostar svenskarna genom den lönepressande effekt som uppkommer av att en del av dem jobbar utanför den öppna arbetsmarknaden.

Vad de kostar svenskarna i form av lidande, som till exempel när den illegale, formellt utvisade invandraren Rakhmat Akilov körde ihjäl svenskar på Drottninggatan den 7 april 2017, kommer man sannolikt aldrig ens att få veta.

Migrationsverket stärker upp

Nu pågår någon sorts omsvängning och Migrationsverket ska stärka sina förvar mot rymning samt bygga 100 nya förvarsplatser – en promille av det antal illegala invandrare som kan beräknas befinna sig i Sverige. Det meddelar Aftonbladet.

Det är välkänt att många emigrationsländer vars medborgare tagit sig till Sverige, sedan vägrar att ta tillbaka dem i strid med internationell rätt. Det har bland andra Svenska Dagbladet (SvD) rapporterat om. Det problemet skulle kunna lösas som i Danmark, som enligt Dagens Nyheter (DN) har träffat principavtal om att Rwanda ska ta emot illegala invandrare som inte kan avlägsnas på annat sätt.

Många illegala invandrare väljer också att sabotera utvisningsprocessen genom att bråka till exempel vid flygplanet, så att piloten måste avstå från att lyfta enligt Luftfartslagen 5 kap 5 §. Problemet skulle kunna lösas till exempel med ett statsägt transportflygplan med undantag enligt Luftfartslagen. Kostnaderna för ett sådant skulle kunna finansieras med besparingen av de 5000 kronor per dag som en förvarstagen illegal invandrare kostar.

Kommentar till problematiken från Hassan, mångårig illegal invandrare från Egypten med fängelsedomar för rån och misshandel i Sverige bakom sig:

– Det är så sjukt, att man lägger så mycket pengar på att skicka tillbaka oss. I stället för att lösa situationen och ge mig det där lilla uppehållstillståndet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. Vissa länder ”vägrar ta emot ” sina medborgare. Jaha…men med enkel biljett till Kabul , Bagdad , Beirut osv…är det inte vårt problem om flygplatsen inte släpper igenom sina egna medborgare….///Om inte annat ändrar dom sig nog om vi dumpar 1000 och åter 1000 på deras flygplatser. //

  2. Snabbkurs i fallskärmshopp och sedan militärflygplan till deras länder och avstigning via fallskärmshopp. Varför betala för förvaring i andra länder. Länsa partikassor hos de partier som bidragit till nuvarande situation. Svenska folket ska inte betala mer. Nu räcker det.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter