Fler kvinnor är otrygga – vad gör det då?

Sveriges Radios program kaliber har undersökt hur unga kvinnor påverkas av otryggheten i samhället och resultaten är skrämmande. Flera kvinnor har beväpnat sig i rädsla för att bli våldtagen. Regeringen förnekar grunden till problemet och menar att det rör sig om ett jämställdhetsproblem.

Enligt en färsk rapport från Brå:s nationella trygghetsundersökning har unga kvinnors otrygghet ökat och det påverkar deras vardag i en allt större utsträckning.

Situationen har gått så långt att flera kvinnor väljer att begränsa sitt vardagliga liv för att undvika drabbas av det allt vanligare våldet.

– Jag kan ju inte gå ut och träna när det är mörkt. Så känner jag ju. Jag är jätterädd för att bli våldtagen eller överfallen, där jag skulle bli skadad för livet. Det är det jag är rädd för, berättar Filippa till Sveriges Radio (SR).

Flera kvinnor vittnar om att de har beväpnat sig i rädsla för att bli överfallen, bland annat genom att bära kniv.

– Jag har ju en kniv, men det är ju inte en kniv som jag någonsin ämnar använda, utan det är bara att det känns tryggt, säger Sara, som är ett påhittat namn, till SR.

Regeringen: Det är massivt jämställdhetsproblem

Paulina Brandberg. Foto: Wikipedia/ Frankie Fouganthin CC BY-SA 4.0 DEED
Paulina Brandberg. Foto: Wikipedia/ Frankie Fouganthin CC BY-SA 4.0 DEED

Sveriges jämställdhetsminister Paulina Brandberg medverkar i SR:s program. Enligt henne är det hela ett ”massivt jämställdhetsproblem”.

Hon låter meddela att hon och regeringen arbetar med både förebyggande insatser och hårdare straff för sexualbrott.

”Regeringen förnekar roten till problemet”

Det är inte alla som håller med om att anledningen till att Sverige har så mycket våldtäkter, misshandlar och grovt våld har att göra med ett ” jämställdhetsproblem”.

Tor-Björn Richthoff Änglasjö, reporter på Frihetsnytt, tycker att Brandberg medvetet försöker förvilla det svenska folket till att tro att det handlar om att alla män begår våldtäkter.

– Hon försöker med det är uttalandet flytta fokus från det verkliga problemet. När hon säger att det är ett jämställdhetsproblem säger hon indirekt att det handlar om att män, generellt, har en dålig syn på kvinnor. Men alla vet att så inte är fallet.

– Det är inte svenska män som våldtar unga kvinnor. Det är inte svenska män som förnedringsrånar unga pojkar och det är inte svenska män som skjuter varandra på öppen gata stup i kvarten. Det är invandrare som begår majoriteten av dessa brott – och alla vet att det är så.

– Det finns hur mycket statistik som helst på det här. Och alla vet att så är fallet. Paulina Brandberg försöker med sitt uttalande förvilla folket att det handlar om alla män. Hon är en lögnare och borde avsättas.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter