Fler skatter åt folket

Hultqvist vill införa mer skatt för att finansiera försvarsmakten

Svenskarna är ett av världens mest beskattade folk. Nu kan ytterligare en skatt vara på ingång om försvarsminister Peter Hultqvist får som han vill.

Socialdemokraterna är intresserade av att införa en särskild skatt för att rusta upp det svenska försvaret, säger försvarsminister Peter Hultqvist. Till nyhetsbyrån TT säger han:
”Det jag tycker är viktigt att säga i sammanhanget är att man kan inte bara leva på utgifter, man måste också ha inkomster.”

Hur beskattningen ska fungera är inte bestämt. Hultqvist ser gärna att de rikaste i samhället bidrar mer till försvaret.

M: Ett befängt förslag!

Elisabeth Svantesson, ekonomiskpolitisk talesperson för Moderaterna, säger att förslaget är befängt. ”Svenska folket är ett av världens mest beskattade folk. Att staten inte kan finansiera och prioritera de mest viktiga uppgifterna utan att höja skatten ytterligare, det tycker jag är befängt”.

I augusti 2019 gick Magdalena Andersson och Peter Hultqvist ut med att införa en bankskatt, där skatten på bankerna skulle generera 5 miljarder kronor till försvaret år 2022. Var de pengarna har tagit vägen kan man fråga sig.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter