Flera länder rasar mot förbudet mot förbränningsmotorer

EU:s planer att fasa ut försäljningen av nya bensin- och dieselbilar till 2035 faller inte i god jord ens bland politiker. Fem länder kritiserar det kommande förbudet.

Tidigare i juni gick Europaparlamentet vidare med ett förbud mot försäljning av fossildrivna bilar som ska börja gälla 2035. Därefter ska alla bilar som säljs vara eldrivna.

Nu ställer sig emellertid fem länder på tvären. Italien, Portugal, Slovakien, Bulgarien och Rumänien vill försena EU:s plan med fem år, enligt Reuters.

Om utsläppsmålen ska nås har EU:s byråkrater räknat ut att nya bilar med förbränningsmotorer måste fasas ut till 2035. De kritiska länderna vill att detta som minst skjuts upp till 2040.

Är elbilar ens bättre för miljön?

Elbilar är på många sätt sämre för miljön än fossildrivna bilar, främst på grund av de stora mängder mineraler som måste grävas fram till deras batterier. Så gott som alla offentliga utredningar och beräkningar från stadslevande miljömuppar har likväl kommit fram till att de totalt sett är så mycket bättre för miljön att man måste tvinga alla människor att använda dem.

Samtliga dessa utredningar räknar dock den omtvistade teorin om människoskapad global uppvärmning som det främsta miljöhotet. Eftersom man tror på ”klimathotet” jämför man utsläppen av ”växthusgaser! från respektive motortyp varvid naturligtvis elmotorer blir vinnare. De mängder av forskare som inte anser att global uppvärmning är ett stort miljöhot ignoreras och bojkottas. En jämförelse mellan motortyperna där man riktat in sig på verklig miljöförstöring istället för koldioxid, som inte förstör någonting, hade givit andra resultat. Bedömare menar att försvårandet av resande och hetsen mot självständiga transportmedel är en del i den ”fjärde industriella revolution”, som de internationella finanskretsarna planerar med syfte att avskaffa nationer och demokrati och istället införa en global polisstat under ledning av teknokrater, storkoncerner och banker.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter