Flera miljoner extra går till Säpo

Politikernas försök att motverka brottsligheten fortsätter och nu lägger man ytterligare resurser på instanser inom rättsväsendet. Bland annat går flera miljoner kronor till Kriminalvården och Säpo, som den senaste tiden utmärkt sig för att utpeka fredliga systemkritiker som ett samhällshot.

Under onsdagen höll justitieminister Gunnar Strömmer (M) och Richard Jomshof (SD), ordförande för justitieutskottet, en presskonferens där de presenterade nyheter för budgeten inom rättsområdet.

Fokus låg på de hot som bedöms finnas mot Sveriges yttre och inre säkerhet. Det är en ”treenighet” som pekas ut, där statliga aktörer (Kina, Ryssland och Iran) utgör en grupp, terrorgrupper (framförallt islamister) en annan grupp, samt den organiserade brottsligheten en tredje grupp.

Men även så kallade högerextrema grupper och vad Strömmer kallade ”antistatliga” grupper pekades ut som hot som säkerhetspolisen (Säpo) håller koll på.

Därför kommer ännu mer medel att läggas på Säpo, 50 miljoner kronor, för att ytterligare möjliggöra deras arbete. 300 miljoner kronor kommer även att gå till Kriminalvården.

Stämplar kritiker som hot

Frihetsnytt har kommenterat det presseminarium som Säpo höll den 22 februari, där man bland annat pekade ut de som protesterar mot makten som ett hot mot demokratin. Bland annat ansågs det vara farligt att tala om risken för en samhällskollaps och som enskilda måste organisera sig för att kunna hantera.

Se hela analysen i videon nedan:

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Jag har tidigare skrivit lite provocerande att ”Tobbe ” borde bli ny Rikspolischef…(provocerande eftersom jag vet att snoko läser och scannar alla kommentarer här , förhoppningsvis tuggar snoko fradga i raseri)
    Men …varför inte utnämna ”Tobbe” till säpochef ??? Då kan han starta med att omplacera Trehörning till förrådet för Jul & Påskpynt.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter