Floppen – kända ”genusförskolan” får läggas ned

Den omtalade ”genusförskolan” Egalia på Södermalm får läggas ned då den inte lockade tillräckligt många familjer. Beslutet får liberalen Jan Jönsson att rasa, då förskolan hade ett särskilt fokus på ”hbtqi+-inkludering”.

Sveriges radio rapporterar att den så kallade genusförskolan Egalia på Södermalm tvingas lägga ned då man inte fått tillräckligt många barn inskrivna. Förskolan har ett särskilt fokus på genusfrågor, men kommer stängas permanent i augusti.

HBT-tidningen QX skriver dock att anledningen inte är bristande intresse från föräldrars sida, utan att det snarare handlar om att Egalia ”drabbas av trenden med allt färre födda barn i Sverige”.

Anders Göransson från Socialdemokraterna, som är ordförande i Södermalms stadsdelsnämnd, säger till tidningen Mitt i att det går bra att lägga ned verksamheten då ”de idéer som då ansågs speciella” idag är ”mycket mer etablerade”.

Ökänd liberal rasar

Liberalen Jan Jönsson, som själv poserat som så kallad drag queen och friskt hånats efter att ha utsett sig själv till ”gängens värsta fiende”, rasar dock över beslutet i ett uttalande till QX.

– Det är mycket tråkigt att den rödgröna majoriteten nu beslutat att lägga ner Egalia förskola. Med sitt unika fokus på genus och jämställdhet och tydligt hbtqi+inkluderande pedagogik har man fått många regnbågsfamiljer att känna sig tryggare.

QX lyfter dock fram att barnen som tidigare gått på Egalia kommer erbjudas plats på en förskola som ska hbtq-certifieras i år.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter