Florida-guvernör till WEF: Vi vill inte ha era globalistiska värderingar här

Delstaten Florida har klubbat igenom lagstiftning avsett att förhindra den globalistiska woke-agendan från att få fäste i deras offentliga förvaltning.

– Jag vill inte att de värderingar som Davos står för ska styra över oss, utan de som kommer från ställen som Destin och Dunedin där jag växte upp. Saker som World Economic Forum… deras politik är ”dead on arrival” i staten Florida. Vi kommer inte att slå in på den vägen, sade Floridas guvernör Ron DeSantis i ett tal som fått stor uppmärksamhet efter att han postade klippet på Twitter.

”Den resolution som vi klubbat igenom idag kommer att dirigera Floridas fondförvaltare att göra sunda investeringar grundade på avkastning, inte på woke-ideologi”, tillade han i tweeten.

– Storföretagens inflytande har använts för att påtvinga det amerikanska folket en ideologisk agenda /…/ Med resolutionen vi drev igenom idag kommer skattepengarna och rösterna från folket i Florida inte längre att kapas av finansbolag på Wall Street och användas för att införa en politik via styrelsemöten som Floridaborna avvisat vid valurnorna, sade guvernör DeSantis i sitt tal.

Resolutionen som DeSantis syftar på är avsedd att förhindra så kallad ESG-politik från att få fäste i Florida, särskilt med avseende på hur man förvaltar offentliga pensionsfonder.

ESG är ett globalistpåfund där man bakar samman krav på att företag ska ta hänsyn till miljö, arbetares trygghet, att inte använda barnarbetare i tredje världen et cetera – med lyfta fram färgade över vita, kvinnor över män, homosexuella över heterosexuella och andra aspekter av den så kallade woke-agendan.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter