Floridas överläkare avråder från vaccination – Twitter censurerar

Delstaten Floridas överläkare Joseph Ladapo kungjorde i fredags nya riktlinjer för mRNA-vacciner där män mellan 18 och 39 specifikt avråds från att vaccinera sig mot Covid-19. Twitter censurerade genast informationen, men satte tillbaka den igen efter hård kritik.

De nya riktlinjerna kom efter att Floridas hälsodepartement (Department of Health) genomfört en analys av vaccineringarna mot Covid-19 och funnit en 84-procentig ökning av risken att dö i hjärtinfarkt hos män i åldern 18-39 inom 28 dagar efter att ha fått sprutan.

”Med en hög nivå av global immunitet mot Covid-19, vägs fördelarna med vaccinering sannolikt upp av denna abnormt höga risk för infarktrelaterad död bland män i denna åldersgrupp. Vacciner som inte baseras på mRNA-teknik befanns inte ha dessa ökade risker”, står det i ett nyhetsbrev från departementet.

I ett uttalande sade Floridas överläkare (Surgeon General) Joseph Ladapo att alltför många medborgares oro har sopats under mattan och att detta är viktiga upptäckter som Floridaborna har rätt att ta del av.

Han skrev också om analysresultaten på Twitter och avslutade med: ”Florida kommer inte att tysta ner sanningen”.

Inom kort hade Twitter tagit bort tweeten med en hänvisning till ”Twitters regler”, men efter en kritikstorm bland användare på den egna plattformen gjordes den åter synlig.

Internetmogulen Kim Dotcom var ett av de mer kända ansikten som protesterade.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter