Födande kvinna kallades för ”mamma” – DO-anmälde

Nu har Nyköpings lasarett anmälts till Diskrimineringsombudsmannen. Anledningen är att en kvinna – som var på förlossningsavdelningen för att föda barn – blev kallad för ”mamma” av personalen när hon tidigare gjort det tydligt att hon ville bli kallad för ”han”.
Anmälan inkom till DO.

En märklig anmälan har inkommit till Diskrimineringsombudsmannen (DO). Anmälan kommer från en kvinna som åkte till sjukhuset för att föda barn. Kvinnan var dock en så kallad ”transman”, och gjorde det tydligt att hon ville bli benämnd som en ”han” under förlossningen.

Personalen på förlossningsavdelningen ska dock upprepade gånger ha kallat kvinnan för ”mamma”, något som fick henne att reagera. I anmälan går det att läsa att kvinnan skrivit ett förlossningsbrev där hon påpekade att hon i själva verket var en man, och även vid inskrivningen ska hon ha påpekat vikten av att benämna henne som ”han”.

Anmälan har fått många personer på sociala medier att reagera, och det hela beskrivs som ”absurt”. Sveriges radio – som rapporterar om anmälan – är dock noga med att kalla den födande kvinnan för en ”han” för att inte dra på sig politiskt korrekt vrede.

Hur förlossningsavdelningen på Nyköpings lasarett ställer sig till anmälan är ännu oklart.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter