Folkets krav: ”Fler vita i landslaget”

Många människor betraktar internationell sport som ett sätt att representera det egna landet och folket. Detta blev tydligt i en färsk undersökning, en anmärkningsvärd del av folket vill se fler vita i fotbollslandslaget.

I sommar är det dags för fotbolls-EM, vilket kommer arrangeras av en av Europas största fotbollsnationer: Tyskland. Inför detta jobbar public service-bolaget Västtyska radion (Westdeutscher Rundfunk, WDR, som trots namnet framförallt är en tv-kanal) på en dokumentär, ”Enhet och lag och mångfald” som ska skildra den påstådda ”rasismen” inom tysk fotboll.

Del av en dokumentär

När man höll på med inspelningen stötte journalisten Philipp Awounou på uttalanden om att det fanns för få vita i det tyska fotbollslandslaget. Därför beslutade Karl Valks, WDR:s sportchef, för att genomföra en mätning av hur utbredd denna åsikt var hos det tyska folket, rapporterar WDR.

Resultatet av undersökningen, som utfördes av Infratest Dimap har skakat om det politiskt korrekta etablissemanget i Tyskland. Det visar sig att 21 procent av tyskarna tycker att det är för många icke-vita i landslaget.

Undersökningen utfördes perioden 2-3 april 2024 och omfattade 1 304 röstberättigade personer.

Även vänstern håller med

Man har även lyckats mäta skillnader beroende på partisympatier. 47 procent av de tillfrågade anhängarna av Alternativ för Tyskland (AfD) vill se ett vitare landslag. Även inom de uttalat politiskt korrekta och vänsterradikala partierna Socialdemokraterna (SPD) och miljöpartistiska De Gröna finns det väljare som vill att laget ska vara mer vitt.

Hos SPD:s anhängare var det 14 procent och för de gröna 5 procent.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter