Folkets protester får Kina att ge med sig

Kineser visar vägen att det lönar sig att pressa makten

De kinesiska myndigheterna i städerna Guangzhou och Chongqing ger med sig avseende de stränga covidrestriktioner som rått och lättar på reglerna efter folkets protester.

Den kinesiska befolkningen har i ett antal städer den senaste tiden protesterat kraftfullt mot de extrema restriktioner som de tvingats leva under, där människor exempelvis har tvingats hålla sig i sina hem utan varken mat och andra förnödenheter.

Kineserna har fått nog

Under gårdagskvällen drabbade demonstranter samman med polis och uppvisade ett sällan skådat mod genom att sätta sig upp mot den kommunistiska statsmakten.

Därefter skedde den oväntade vändningen och myndigheterna meddelade att de bland annat drar ner på masstestningen samt att fler områden klassas som lågriskområden för smitta, istället för högriskområden.

En av Guangzhous invånare berättade för The Guardian att inom en timme efter beskedet hade många grannar packat sina väskor och flytt.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter