”Folkets synpunkter och idéer måste dränkas i propaganda”

Frihetsnytts Carl Lundström höll öppningstalet på den senaste Svenska Bok- & Mediemässan i augusti, vars tema var Yttrandefriheten och valrörelsen. Två begrepp som Carl själv anser står i motsatsförhållande till varandra, vilket han berättar om i sitt tal. Detta är ett kort utdrag.

– Det hela började med att Nya Tider och Vávra Suk blev utslängda från bokmässan i Göteborg. Ingen vet riktigt varför, för bolaget som driver mässan ville absolut inte göra det, men över en natt tvingades de på något sätt att ändra ståndpunkt. Jag ville reda ut varför de blev utslängda så jag tog en titt på deras årsredovisning.

– Jag hittade väl ingenting speciellt…ni får bedöma själva. Det är en ganska konventionell styrelse med tre fjärdedelar kvinnor och en ganska konventionell textmassa också. Det står inte så mycket om verksamheten med det finns stycken om mänskliga rättigheter, klimat, samhällsengagemang, hållbarhet och likabehandling. Alla söta ord utom ett – nämligen yttrandefrihet. Den största siffran i den här årsredovisningen var på 1,5 miljarder kronor. I bankskulder.

– Lite förenklat kan man säga att mässan i Stockholm har yttrandefriheten och mässan i Göteborg har bankskulderna.

Vad man inte diskuterar i valrörelsen

– Man pratar inte om att Sverige just gått med i en krigsallians, ledd av en kärnvapenmakt som varit i krig i stort sett varenda år sedan alliansen bildades. Man kommer inte diskutera Sveriges demografiska, totala omvälvning. Man kommer inte diskutera politikernas ambitioner, som de fått från Davos, att alla människor ska bo i storstäder, äta insekter och vara bevakade. Inget av detta kommer att diskuteras.

– Det är inte så viktigt för de här människorna vem som får vara i en regering efter valet – det är säkert betydligt behagligare att vara oppositionsledare än att vara statsminister. Det handlar om helt andra saker. Dessa åtta partier eller karriärnätverk har satsat 400 miljoner kronor under de här tre månaderna på att hamra ut propaganda i valrörelsen.

– De här politikerna vi har att välja mellan – de har själva inga som helst åsikter. De rättar sig efter vad pengarna säger.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter