Folkhälsomyndighetens snabba vändning

De hårda åtgärderna som tidigare tagits mot pandemin börjar i hög grad att släppas runtom i Sveriges regioner. Nu väljer plötsligt Folkhälsomyndigheten att följa trenden.

Att gå till jobbet även om man har snuva eller lätta symptom ska inte vara några problem, är Folkhälsomyndighetens (FHM) nya besked rörande åtgärderna mot covid, rapporterar SVT. Det är en riktigt snabb svängning som FHM gör. Den 8 februari kunde Frihetsnytt rapportera att myndigheten fortsatte att aktivt förespråka att svenskarna skulle vaccinera sig mot covid.

Det nya rådet kommer efter att flera regionssjukhus i Sverige börjat slopa flera åtgärder mot covid, såsom obligatorisk covidtest av vårdpersonal och krav på att stanna hemma vid symptom, vilket Frihetsnytt kunnat rapportera om. Den 9 februari varnade överläkaren Magnus Gisslén för att svenskarna blivit alltför försiktiga och att det var problematiskt att folk stannade hemma alltför mycket.

Det nya förhållningssättet bygger på att covid inte längre ses som en samhällsfarlig sjukdom, utan börjar alltmer likställas med en vanlig influensa.

Folkhälsomyndigheten anser nu att det räcker att ta febernedsättande (såsom alvedon och ipren) om man upplever mildare symptom. Huruvida FHM aktivt kommer fortsätta att förespråka vaccinering framgår dock inte.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter