Folkhälsomyndigheterna ställs mot väggen i allt fler länder

Det schweiziska läkemedelsverket bekräftar att vaccinen mot covid-19 inte testades med avseende på smittoöverföring.

När vaccinen mot covid-19 lanserades var det under förespeglingen att de skulle bidra till att stoppa överföringen av smittan. Men varken Pfizers eller Modernas vaccin testades över huvud taget i detta avseende före lanseringen, uppger det schweiziska läkemedelsverket Swissmedic enligt Weltwoche som begärt svar på frågan.

”Det är den stora lögnen för coronapandemin: förbundsrådet Alain Berset och hans federala folkhälsokontor spred budskapet att de ovaccinerade skulle överföra viruset lättare än de vaccinerade. Det var ren propaganda, som vi vet idag.”, skriver Weltwoche.

Efter att vaccinen ”fälttestats” på miljarder människor vet man idag att de inte stoppar smittan och det är tveksamt om de ens minskar den, men att de däremot skyddar mot svårare sjukdom. Enligt Weltwoche är dock även det sistnämnda tveksamt – under vissa perioder har nästan lika många vaccinerade som ovaccinerade hamnat på sjukhus, varefter man slutade ställa frågor om vaccinationsstatus för att dölja detta.

Så sent som den 11 oktober godkände Swissmedic ett nytt Pfizer-vaccin mot omicron-varianten.

Svenska FHM har ännu inte besvarat en fråga från Frihetsnytt om vad man hade för underlag när man gav råd om allmän vaccinering.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter