Folklistan döms ut: ”Ute efter makt för egen vinning”

Många har anklagat den tidigare KD-politikern Sara Skyttedal för att endast ha grundat partiet Folklistan för att inte bli av med sin position som EU-parlamentariker. Nu har svenskarna yttrat sig – och hela 45 procent svarar att partiet bara är ”ute efter makt för egen vinning”. En stor majoritet anser dessutom att partiet mest är ett mediajippo.

Svenskarna är inte helt positivt inställda till Sara Skyttedals nystartade parti Folklistan, visar en ny undersökning från Aftonbladet/Demoskop. Skyttedal har tidigare anklagats för att bara vara ute efter en plats i EU-parlamentet med tillhörande förmåner, och svenskarna stämmer in i kritiken.

Jan Emanuel. Foto: Wiki/ politik.in2pic.com

En stor del av personerna i undersökningen – 90 procent – känner till partiet. Hela 58 procent dömer dock ut partiet som ”mestadels mediajippo”, och 45 procent av deltagarna anser att personerna bakom partiet endast är ”ute efter makt för egen vinning”. Dessutom anser 31 procent att partiets politik är orealistiskt.

Bådar inte gott inför EU-valet

Av deltagarna uppger 11 procent att Folklistan är ”underhållande” men bara 10 procent anser partiet vara ett ”intressant alternativ”.

– Man kan säga att bilden de själva vill förmedla av ett nytt, fräscht alternativ mot etablissemanget verkar inte riktigt fungera, säger opinionschefen Johan Martinsson.

Det verkar dessutom som att svenskarna har lägre förtroende för Skyttedal än de har för förstanamnet Jan Emanuel. Emanuel – en tidigare S-politiker – har ett femtonprocentigt förtroende jämfört med nio procent för Skyttedal. Förtroendet för Emanuel bland män ligger dock på 20 procent.

Larsson: ”Inte förvånande”

Frihetsnytts politiske kommentator Tobbe Larsson är inte förvånad över svenskarnas kritik mot Folklistan:

– Det är inte alls förvånande, nej. Mycket fokus har legat på Sara Skyttedal, men tittar vi på Jan Emanuel så har han visat att han bakom den tuffa fasaden är en riktig mjukost. Han lät exempelvis makten och media påverka honom så att han inte kom till Svenska Bok- och Mediemässan som han var anmäld till. I det här fallet handlar det om att han helt enkelt vill ha den höga lönen som ett EU-mandat skulle innebära.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Varför var ni angelägena om att asylindustriprofitören Jan Emanuel skulle komma till Svenska Bok- och Mediamässan? Han och andra asylprofiler som Bert Karlsson har ju varit med och bidraget till Sveriges förfall. Nu ser sossen Jan Emanuel en chans att ytterligare en gång sko sig på vanligt folks surt förvärvade skattepengar, genom en generös gottegrislön via EU.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter