Förbjuder genusideologi i skolan

El Salvadors president fortsätter sin stenhårda kamp mot genusideologin i landet och förbjuder nu den i landets alla skolor. ”Vi har tagit bort alla spår av genusideologi från offentliga skolor”.

Nayib Bukele, president i El Salvador, har tagit beslutet att förbjuda all form av genusideologi i landets offentliga skolor. Presidenten vill att skolans fokus ska ligga på att utbilda och stimulera eleverna.

President Nayib Bukele. Foto: Wikipedia/ PresidenciaSV
President Nayib Bukele. Foto: Wikipedia/ PresidenciaSV

Utbildningsdepartementet högsta chef, José Mauricio Pineda, bekräftar beslutet i ett meddelande på sina sociala medier: ”Bekräftat: Vi har tagit bort alla spår av genusideologi från offentliga skolor”.

Enormt folkligt stöd

Trots att många etablissemangsmedier försöker smutskasta Bukele och göra gällande att presidenten är en ”populistisk president med diktator-tendenser” har han ett stort folkligt stöd.

I det senaste presidentvalet fick Bukele hela 84 procent av rösterna vilket även nyligen slogs fast av valdomstolen i landet.

Bukele svarar på kritiken mot honom och hans politik att det är folket som gett honom förtroendet att genomföra dessa radikala samhällsomvälvande förändringar och fortsätta tills folket säger annorlunda.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter