Förbud mot ”gansterrapp” sågas av Kasselstrand

Diskussionen av ett eventuellt förbud mot så kallad gansterrap även i Sverige finner inget gensvar hos Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand – ”lösningen stavas återvandring”.

I ett klassist försök till fokusförskjutning försöker SVT idag lansera en diskussion kring probleminvandrares brottslighet, med teorin att en censur av den karaktäristiska ”musiken” gangsterrapp skulle hjälpa till att lösa problemen. Metoden har redan provats i Storbrittannien helt utan framgång.

Marginaliserad grupp

Kulturredaktionens Joachim Voss Lundell skriver att den brittiska lagstiftningen är hård: ”För gangsterrappare kan det innebära förbud att nämna våldsdåd eller håna rivaliserande gäng i sin musik. Syftet är att minska risken för gängrelaterat våld, och sedan 2019 har Londonpolisen tagit ner fler än 500 musikvideos från Youtube. Kritikerna kallar det för en inskränkning av yttrandefriheten, censur av en redan marginaliserad grupp. De som försvarar lagstiftningen menar istället att den minskar våldet – och räddar liv.”

Kasselstrand rasar

I en kommentar till Frihetsnytt ställer sig Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand frågande till förståndsgåvorna hos de debattörer som för fram förbudsförslaget.

– Det är redan förbjudet att våldta, mörda och råna, men de gör det ändå. Tror någon vid sina sinnes fulla bruk att dessa tungt kriminella invandrare plötsligt kommer att skicka in sina texter till statens byråkrater för godkännande?

Om vi vill slippa deras kriminalitet är det bara en sak som fungerar. Återvandring, avslutar Gustav Kasselstrand.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter