Förlustchefen petas efter miljardkrasch

De amerikanska bankkrascherna resulterade i enorma förluster på flera miljarder kronor för svenska pensionssparare. Nu avgår aktiechefen för det värst drabbade bolaget.

I samband med att flera amerikanska storbanker gick omkull, med inledning av Silicon Valley Bank i Kalifornien, drabbades även de svenska pensionsspararna. Pensionsjätten Alecta hade investerat stora summor i den amerikanska banksektorn, med följden att uppemot 20 miljarder kronor gick förlorade, vilket Frihetsnytt rapporterade om.

Nu meddelar företagets vd, Magnus Billing, i ett pressmeddelande, att det kommer ske organisatoriska förändringar efter den katastrofala förlusten.

Framförallt kommer aktieförvaltningschefen Liselott Ledin att lämna sin post till förmån för Ann Grevelius. När Dagens Industri (DI) frågar presschefen Jacob Lapidus vad Ledin kommer att göra härnäst svarar han:

– De diskuterar nu, men hon är arbetsbefriad.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter