Förmodad Trump-anhängare attackerade FBI-kontor – sköts ihjäl

FBI:s razzia mot Trump tycks ha fått en psykiskt instabil Trump-anhängare att attackera ett FBI-kontor. Han sköts själv ihjäl efter en dramatisk biljakt.

Igår sköts en man ihjäl av polis utanför Wilmington, Ohio efter ett timslångt dödläge där en motorväg stängdes av. Det rapporterar bland andra New York Post. Enligt FBI hade han tidigare under dagen försökt bryta sig in på deras kontor i Cincinnati.

Mannens motiv är inte klarlagda, men enligt ”två poliser insatta i ärendet” letar man efter eventuella kopplingar till ”extremistgrupper” varav en som deltog vid oroligheterna vid Kapitolium den 6 januari 2021, uppger New York Times.

Den ihjälskjutne uppges vara en man vid namn Ricky Shiffer som ska ha deltagit i demonstrationen vid Kapitolium, där en demonstrant sköts ihjäl av polis och flera hundra väntar åtal i en gigantisk rättsprocess som kritiserats av republikaner.

FBI-razzian tros ha utlöst attacken

Attacken mot FBI-kontoret skedde dagen efter att Donald Trumps privata residens i Florida utsatts för en razzia som majoriteten av amerikanerna tror var iscensatt av ex-presidentens politiska fiender.

Någon med Ricky Shiffers namn ska ha postat meddelanden i sociala medier där han förordade att patrioter skulle åka till Florida, där Trumps residens Mar-a-Lago ligger, och döda FBI-agenter om de försöker stoppa demonstrationerna.

Attacken i Ohio skedde tre dagar efter razzian. Shiffer ska ha burit kroppsskydd och varit beväpnad då han försökte bryta sig in genom ingången till besöksanläggningen utanför FBI:s kontor i Cincinnati vid niotiden på morgonen. Larmet gick och Shiffer flydde då norrut via motorvägen Interstate 71, där han 20 minuter senare upptäcktes av en delstatspolis. Polisen tog upp jakten och blev då beskjuten.

Biljakten lämnade till sist motorvägen och snirklade sig vidare längs landsvägar tills den slutade nära en bro över Interstate 71 nära Wilmington. En skottväxling följde där polisen uppger att de försökt förhandla och använda icke-dödliga vapen innan de till sist tvingades skjuta ihjäl Shiffer.

Uttryckte vrede mot FBI i sociala medier

Dagen efter razzian mot Mar-a-Lago ska Shiffer ha skrivit på det sociala medienätverket Truth Social och uppmanat patrioter att resa till Florida, där residenset ligger, för att ge stöd åt Donald Trump.

”Jag tror inte att FBI försöker bryta upp [demonstrationen]. Om de gör det, döda dem”, ska han ha skrivit.

På torsdagsmorgonen postades det sista inlägget av samma konto: ”Om ni inte hör från mig är det sant att jag försökte attackera FBI.”

Ett Twitterkonto som tycks tillhöra Shiffer svarade i maj på ett fotografi av demonstranter som klättrade på väggarna till Kapitolium: ”Jag var där. Vi såg när era hejdukar gjorde det.” Meddelandet tycks anspela på teorierna om att FBI hetsade fram intrånget i Kapitolium genom civilklädda agenter för att kunna trycka ner Trumps MAGA-rörelse.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter