Försäkringskassans svar om anställda NMR-kvinnan

Dagens Nyheter uppmärksammade i dagarna att en kvinna med kopplingar till Nordiska motståndsrörelsen arbetar på Försäkringskassan och lät en Expo-medarbetare kommentera det hela. Försäkringskassan står dock på sig, och säger att de bara har två saker att förhålla sig till: åsiktsfrihet och arbetsrätt.

Nordiska motståndsrörelsen (NMR) har fått mycket uppmärksamhet i media den senaste tiden efter att USA valt att terrorklassa organisationen. Dagens Nyheter publicerade en artikel om att en kvinna med koppling till NMR arbetar på Försäkringskassan, där målet tycks ha varit att få henne avskedad.

I artikeln skriver man att kvinnan ”har haft en betydande roll” inom NMR under flera års tid, och man låter även Expo-medarbetaren Jonathan Leman uttala sig om kvinnan. Leman säger att kvinnan har ”en lång bakgrund i NMR”, men att han inte vet om hon fortfarande är medlem.

Tydliga svaret

Dagens Nyheter tar även kontakt med Försäkringskassan för att avkräva svar. Det gick dock inte som man troligtvis hoppats, då Försäkringskassans kommunikationsdirektör Sten Eriksson inte på något sätt kastar medarbetaren under bussen.

– Våra anställda måste känna sig trygga med att vi inte pratar om deras personliga förhållanden eller arbetsinsatser. Vi sköter dialoger med medarbetarna individuellt, säger Eriksson och fortsätter:

– Det vi har att förhålla oss till är svensk lagstiftning: åsiktsfrihet och arbetsrätt.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter