Forskare i senatsförhör: Covid-viruset var konstgjort i ett USA-sponsrat laboratorium

I utfrågningar i den amerikanska senaten har senator Rand Paul frågat ut landetas de-facto hälsominister Anthony Fauci om USA:s sponsring av onda vetenskapsmän i Kina, som befaras ha skapat Covid-19-viruset.

För första gången har det hållits senatsförhör om covid-virusets (Sars-CoV-2) ursprung. Bland andra Dr Anthony Fauci, chef för National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) och de facto talesman för folkhälsan under pandemin, fick svara på frågor.

Trots besvärande belägg för att USA sponsrat så kallad gain-of-function-forskning – enkelt uttryckt, att viruset skapats i det delvis USA-finansierade laboratoriet i Wuhan – nekade Dr Fauci till att ha sponsrat sådan forskning. Detta uppger bland andra CNS News.

Rand Paul hade emellertid uppbackning av tre forskare med expertis på området, som förklarade att Fauci vilseleder allmänheten, media och politiker med sina uttalanden. En av forskarna, mikrobiologen Dr Richard Ebright, sade:

– De uttalanden som gjorts upprepade gånger till allmänheten och pressen av Dr Fauci har inte varit sanningsenliga. Jag kan inte förstå varför dessa uttalanden görs eftersom de är bevisligen felaktiga.

Dr Richard Ebright. Foto: Twitter

Rand Paul kommenterade senare i en intervju med OANN:

– Alla tre forskarna är överens om att forskningen vid Wuhan var inriktad på gain-of-function eller som minst handlade om farliga virus, att skapa farliga virus, vilket borde ha granskats. Så de håller inte med Dr Fauci, som säger att han aldrig sponsrat gain-of-function-forskning där. De säger kategoriskt emot honom. Jag tycker att det är viktigt eftersom det verkar som om folk tror att ”jag säger ett, Dr Fauci säger ett annat”. Detta är ansedda vetenskapsmän som tillsammans publicerat över 200 artiklar i fackgranskade tidskrifter.

Hela senatsutfrågningen finns på C-SPAN.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter