Förslag kan krossa strategin bakom Trumpdomen

Domen mot Donald Trump gör att ilskan mot politiska rättegångar i USA växer. Nu kommer förslag om att stoppa möjligheten för politiska åtal.

Häromdagen dömdes Donald Trump för bokföringsbrott, i en rättegång som många uppfattar som politisk. Redan nu börjar motstrategier formuleras.

Stryp penningaflödet

Ordföranden för representanthusets juridiska kommitté, republikanen Jim Jordan, har formulerat ett förslag för att komma till rätta med problemet, rapporterar Fox News.

Tanken med förslaget är att strypa den federala finansieringen för delstatsåklagare som är involverade i så kallad ”lawfare”, det vill säga använder det juridiska systemet för politiska syften.

Politiska rättegångar

Jordan menar att åtalen mot Trump är uppenbart drivna av politik. Han lyfter bland annat fram att åklagaren i Trumps bokföringsrättegång, Alvin Bragg, som är politiskt vald, drev en kampanj som gick ut på att han skulle sätta dit Trump.

Jordan driver också förslag om att bland annat FBI och CIA skall kunna bli av med sina federala medel om de agerar politiskt och på sätt som är emot yttrandefriheten.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter