Första orden – efter terrorklassningen

I dagarna kom beskedet att Nordiska motståndsrörelsen klassas som en terrororganisation av USA, som sätts upp på listan tillsammans med Islamiska staten och Al-Qaida. Dessutom har tre av organisationens ledande medlemmar terrorstämplats individuellt, varav en är ledaren Fredrik Vejdeland. Nu uttalar sig Vejdeland om terrorklassningen på organisationens hemsida.

Frihetsnytt har tidigare tagit upp att nationalsocialistiska Nordiska motståndsrörelsen terrorstämplas av USA. Utrikesminister Tobias Billström sa i ett uttalande till TT att regeringen delar bilden att NMR är ett ”allvarligt hot”, men att Sverige inte har något ”eget system med ’terrorlistning’”.

Tre av NMR:s ledande medlemmar har blivit individuellt terrorstämplade. Det rör sig om ledaren Fredrik Vejdeland, Pär Öberg och Robert Eklund.

Terrorstämplingen fick mycket uppmärksamhet i sociala medier, där flera undrade när den vänsterextrema organisationen AFA skulle hamna på samma lista.

Vejdeland om terrorstämplingen

Nu har Vejdeland uttalat sig om terrorstämplingen på sidan Nordfront. Han förnekar dock att NMR skulle vara en terrororganisation:

”Alla, inklusive de som tagit beslutet, vet nämligen att Nordiska motståndsrörelsen inte är en terrororganisation utan en fullt legal organisation som ägnar sig åt opinionsbildande verksamhet”.

Vejdelands teori är att ”västvärldens liberala hegemoni” är på ”fallrep” då den utmanas både av yttre krafter men även av de egna folken som han menar har förlorat tilliten till de ”regeringar som styrs i bakgrunden av dolda makthavare”.

”Den skara som inte längre känner förtroende för de globalistiska makthavarna eller ett sönderfallande amerikanskt imperium växer stadigt. I allt det kaos som många ser kommer, är en grupp som Nordiska motståndsrörelsen en kandidat att få verkligt inflytande och en kraft de vet att de inte kommer kunna kontrollera.”, skriver Vejdeland.

NMR:s ledare meddelar dock att tidigare försök att förbjuda Nordiska motståndsrörelsen har misslyckats, och att man kommer fortsätta som vanligt.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

 1. Det finns inga som är så övervakade som NMR-sympatisörer.
  te.x 3 killar åker i en bil mitt i natten för att hänga upp en banderoll …och vips dyker det upp en polisbil tar ner banderollen och skriver anmälan (minns ej vad det var för § )

  Samma sak i Bromölla ..3 killar i en bil mitt i natten…sätter upp klisterlappar på ett ställe som av Bromölla kommun utsetts till zig/rom minnesplats. —
  Det var en gräsplätt där kringresande zig/rom bedrev marknad för länge sedan.

  Gräsplätten ligger en bit från vägen och syns knappt …och ingen oavsett bakgrund minns någon marknad på platsen.

  Men polis var i faggorna och grep dom 3 killarna och hittade lämpliga § att anmäla för.

  Inte tal om att lägga ner ärendet …!!
  Det finns tid och resurser ibland.

  Sedan må man kanske ta sig en funderare på om NS verkligen har framtiden för sig .🤔
  Har NS inte gjort återkomst på 70 år -så är chansen inte jättestor . 🤔

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter