Försvarsmakten: Vi vill ha undantagstillstånd

Vill kunna få flyga mer och skjuta mer utan tillstånd

Vi vill kunna flyga mer, skjuta mer och vi vill förkorta miljötillståndsprocesserna, kommenterar Försvarsmaktens pressekreterare Therese Fagerstedt.

Anledningen är att det enligt försvarsmakten tar för lång tid att få till de miljötillstånd som behövs för att kunna genomföra vissa militära övningar. Nu vill man få undantagstillstånd från vissa miljökrav under 5 års tid för att snabbare kunna förbättra Sveriges försvarsförmåga, enligt ett uttalande till Sveriges Radio.

Vi befinner oss i ett allvarligt läge

Det handlar inte om att slippa undan miljökrav helt, utan chansen att få göra vissa avsteg under en begränsad tidsperiod. Det kan ta upp till 7-10 år att få ett godkänt beslut, men det är nu vi befinner oss i ett allvarligt läge, säger Therese Fagerstedt.

Vill slippa fråga lokalbefolkningen om lov

Några av förändringarna man vill få till är att kunna utöva fler flygövningar under natten, samt bygga fler skjutbanor utan att behöva söka tillstånd eller fråga boende i närområdet om lov.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter