Förtalsombudsmannen vinner mot vänsterextremist

Den nybildade juridiska föreningen Förtalsombudsmannen vann i förra veckan ytterligare en förtalsstrid. Denna gång i Malmö tingsrätt där målet stod mellan en kvinnlig politiker som blivit kallad ”nazistisk hemmafru” och en Malmö-twittrare.

Den kvinnliga politikern och tvåbarnsmamman blev för en tid sedan kallad ”nazistisk hemmafru” på Twitter av en twittrare från Malmö. Tack vare den nystartade Förtalsombudsmannen gjordes en anmälan om förtal mot twittraren i fråga och fallet togs upp i Malmö tingsrätt i förra veckan.

Den förtalade kvinnan vann målet och den skyldige twittraren tvingas nu betala skadestånd till henne, skriver Förtalsombudsmannen på Twitter.

Många mål på gång

Christian Peterson. Foto: Facebook/ Christian Assar Peterson

Initiativtagaren till Förtalsombudsmannen är den prisbelönade journalisten Christian Peterson som berättar för Frihetsnytt att Förtalsombudsmannen redan vunnit i fyra fall av förtal och att det är många fler på ingång, bland annat för politikern Rasmus Paludans och journalisten Ingrid Carlqvists räkning.

Den vanligaste typen av förtal är att man kallar folk för nazist i anslutning till andra nedsättande ord som kackerlacka, padda, inavlad eller liknande, berättar Christian.

Men de som kallar andra för nazist och andra nedsättande epitet riskerar nu att bli stämda och ålagda att betala skadestånd tack vare Förtalsombudsmannen.

Drivkraften bakom Förtalsombudsmannens arbete är att stoppa vänsterns hatkampanjer och att verka för ett mindre polariserat debattklimat. Vill du ha hjälp att anmäla förtal kan du komma i kontakt med Förtalsombudsmannen via Facebooksidans meddelandefunktion.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter