Fortfarande inget beslut om plastpåseskatt

Det finns ännu inget beslut om plastpåskatten ska bli kvar, sänkas eller slopas bekräftar finansministern.

Den omtalade och hårt kritiserade plastpåseskatten kommer att bli kvar ett tag till. Detta eftersom regeringspartierna och Sverigedemokraterna inte är överens om den ska avskaffas eller inte.

Onsdagen den 12 april rapporterades det att den impopulära skatten skulle avskaffas vid årskiftet, men bara två dagar senare tillbakavisades detta av klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari som sa att det var ett missförstånd att man var överens om att skatten skulle bort.

Detta bekräftas nu av finansminister Elisabeth Svantesson och i vårpropositionen står det att ”Det är viktigt att miljöpolitiken är effektiv och inte i onödan försvårar människors vardag. Regeringen avser att inför budgetpropositionen för 2024 remittera ett förslag om att avskaffa eller kraftigt sänka skatten på plastbärkassar”.

– Det är ingen hemlighet att vi är flera partier som tycker att den ska sänkas eller tas bort. Hur det blir återkommer vi till senare, sa Svantesson på morgonens pressträff om vårbudgeten.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Detta jäkla (L) . Det partiet är en pest och pina. Lika kärt som fästingar . (L) är en sjuk organism –ungefär som en cancer.
    När man tror att det onda besegrats och är nere på 2,5 % så ta mig f*n så stödröstar Moddar in (L) så dom tar sig in i parlamentet i alla fall.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter