Fortsatt problem med a-kassan

Sveriges a-kassor har fortfarande inte tillgång till sina egna system efter förra veckans IT-attacker och i bästa fall betalas a-kassan ut på fredag.

Sveriges a-kassor utsattes under förra veckan för en IT-attack riktad mot en av totalt 24 anslutna a-kassor. Angreppet ledde till att alla 24 a-kassors system fick stängas ned och man har sedan i fredags inte haft tillgång till systemen.

Vilka som låg bakom IT-attacken har ännu inte framkommit och Tomas Eriksson, kanslichef på Sveriges a-kassor, vill inte kommentera exakt vad som hände. Däremot har organisationen redovisat förloppet till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och upprättat en anmälan till Integritetsskyddsmyndigheten.

Förutom Sveriges a-kassor drabbades även Försvarsmakten och Norrköpings kommun av misstänkta IT-attacker under förra veckan. Det finns inget som tyder på att dessa händelser hänger samman enligt MSB.

Tidigast fredag kan a-kassan betalas ut

Tomas Eriksson uppger att de just nu jobbar för att komma in i sitt egna system och förhoppningen ligger i att göra det under dagen eller senast imorgon, tisdag.

Utbetalningarna till alla de som uppbär a-kassa kommer att skjutas fram till på fredag, den 9 december. Detta är dock preliminärt eftersom att Sveriges a-kassor fortfarande inte har tillgång till systemen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter