Förundersökning mot islamkritisk avhandling läggs ned

En förundersökning inleddes mot doktoranden Sameh Egyptsons avhandling om islamistisk infiltration av det svenska samhället. Nu meddelar åklagaren att förundersökningen läggs ned. Frågan är dock om nya försök kommer att göras för att tysta honom.

Det har stormat mycket kring doktoranden Sameh Egyptsons avhandling om hur islamister infiltrerat det svenska samhället. På grund av anklagelser om hur han ska ha hanterat enskilda personers identitet, öppnades en förundersökning mot avhandlingen.

Under onsdagen kom nyheten att åklagaren valt att lägga ned förundersökningen, rapporterar TT (genom Aftonbladet).

Kommer inte att ge sig

Frihetsnytt har kontaktat Egyptson för en kommentar om att förundersökningen lagts ned.

– Det känns bra, men jag har inte bara drivit det här som privatperson, utan även som forskare. Jag ser fram emot att lagstiftningen ändras, så forskning kan bedrivas utan att aktivister försöker skrämma en till tystnad, säger han till Frihetsnytt.

Finns det någon risk att de kommer genomföra andra försök att tysta dig?

De kan fortfarande försöka ta det individuellt, såsom de gjorde mot Ann-Sofie Hermansson i Göteborg, som anmäldes och stämdes för att ha pekat ut två muslimer som extremister. Vi får vänta på deras nästa steg. Men jag lovar att de kommer att förlora igen, om de försöker sig på det.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter