torsdag, 6 oktober, 2022

Förvirrade abortanhängare utanför USA:s högsta domstol

Unga demonstranter berättar varför ”kärnfamiljen” ska förstöras

Hundratals abortdemonstranter samlades under gårdagen utanför Högsta domstolens huvudbyggnad i Washington DC, som en reaktion på gårdagens läckta beslutsunderlag om att upphäva prejudikatet om ”rätten till abort” eftersom denna inte ingår i USA:s konstitution. De flesta av demonstranterna rapporterades som unga vuxna. Trots slagord såsom ”my body, my choice” och ”pro life is a lie” var de flesta motvilliga till att förklara sig i intervjuformat.

De flesta av demonstranterna som intervjuades talade i en strid ström av osammanhängande slagord. Demonstranter använde särskilt fraser som ”systemisk”, ”intersektionalitet” och ”people of color” för att koppla abortprotesten till rasfrågor, klassfrågor och andra traditionella vänsterfrågor.

Taika, 22, sa att abort var viktigt för henne eftersom om hon fick ett barn skulle hon begå självmord. ”Om jag fick ett barn just nu skulle jag antagligen ta livet av mig eller falla i ekonomisk ruin,” sa hon. ”En majoritet av högsta domstolens domare är vita”, sa Taika. ”De representerar inte längre sina väljare.”

Men högsta domstolens domare innehar sina ämbeten på livstid, vilket gör dem oberoende av den allmänna opinionen. Upplysningen att domarna därför inte har några väljare i den politiska bemärkelsen har ännu inte kommit fram till de unga vänsterdemonstranterna.

Camilla: Förstör familjen!

Camilla, bosatt i Washington och uttalad anarkomarxist, förklarade strategin bakom högsta domstolens beslut att omkullkasta ”Roe vs. Wade”-prejudikatet. ”Jag tror att begränsningen av abort är en del av en strategi för att bevara en heterosexuell kärnfamilj eftersom det är en plats för ideologisk kontroll”, sa Camilla.

”Anarkomarxister värdesätter abort eftersom det främjar förstörelsen av kärnfamiljen”, sa Camilla. Camilla sa inte hur den marxistiska ideologin skulle ersätta familjer med män och kvinnor, men noterade att många länder i Västvärlden idag har sjunkande födelsetal.

Camilla sa att det enda sättet att förändra Amerika var genom den marxistiska revolutionen, men deltog ändå i protesten för att diskutera anarkomarxistiska åsikter med människor som verkade intresserade. ”Jag är en revolutionär, kommunistisk marxist,” sa Camilla. ”Jag tror inte att vägen till individuell frihet och säkerhet kommer att gå genom att bevara Amerika som ett självständigt land.”

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

Liknande artiklar