Förvirringen kring sexuell läggning slår rekord

En av fyra elever på amerikanska High School (gymnasiet) uppger att de är antingen homosexuella, bisexuella eller ”ifrågasätter” sin sexualitet, visar officiella uppgifter från CDC, den amerikanska folkhälsomyndigheten. Det är fördubbling jämfört med 2015.

Nära 25 procent av USA:s gymnasieelever i åldrar mellan 14-18 år, identifierar sig som något annat än heterosexuella – en chockerande siffra som är mer än dubblerad sedan 2015, då den låg på 11 procent, rapporterar Daily Mail.

Dessa uppger att de är antingen homosexuella (3,2 procent), bisexuella (12,1 procent), ”annat” (3,9 procent) eller att de ”ifrågasatte” sin sexualitet (5,2 procent), enligt en rapport från amerikanska CDC. Undersökningen baserades på uppgifter från 17 232 barn i 152 skolor utspridda över 45 delstater.

Andelen icke-hetero större bland barn

Andelen icke-heterosexuella bland barn i skolåldern är mycket högre än hos den vuxna befolkningen – där cirka sju procent är homosexuella, bisexuella eller ”annat”.

Vissa experter menar att explosionen av alternativa sexualiteter bland barn delvis kan tillskrivas en ökad acceptans, men andra bedömare menar att det snarare härrör sig från en aktiv påverkan från samhälle och skola, där man leder in barn och ungdomar i en förvirring som annars inte skulle uppstå.

Forskare: Ingen tvekan att skolan spelar in

Forskaren Jay Richard, vid den konservativa tankesmedjan Heritage Foundation, säger att USA avviker på detta område. I Storbritannien identifierar sig åtta procent av unga mellan 16 och 24 år som hbtq-personer, enligt Office for National Statistics, exempelvis.

Richard menar att ökningen av genusstudier i amerikanska skolor under de senaste åren delvis ligger bakom ökningen. ”Det råder ingen tvekan om att skolorna absolut spelar en roll i denna ökning”.

Vissa amerikanska skolor har de senaste åren infört sexualundervisning redan i andra klass, vilket har lett till protester från flera konservativa lagstiftare.

Dessutom menar Richard att det finns sociala incitament för att förklara sig som en sexuell minoritet. Det finns inget man behöver prestera för att vara bisexuell och en del ungdomar tror att det gör dem coolare.

Bidrar till allvarliga psykiska problem

Rapporten visar dessutom att barn som identifierar sig som hbtq-personer löper betydligt större risk att drabbas av allvarliga psykiska problem. Över hälften av de kvinnliga gymnasieeleverna som identifierar sig som bisexuella har allvarligt övervägt att begå självmord, jämfört med 20 procent av de heterosexuella.

Drygt var fjärde kvinnlig bisexuell elev har genomfört ett självmordsförsök. Bland heterosexuella flickor var det 8 procent – en alltför hög siffra bara den.

Ron DeSantis. Foto: Wikipedia/
Office of Governor Ron DeSantis

Större risk för sexuellt utnyttjande

Dessa elever var också mer benägna att bli offer för sexuellt våld eller tvingade att utföra en sexuell aktivitet som de inte ville. 23 procent av de bisexuella eleverna och 17 procent av de lesbiska och homosexuella eleverna svarade att de hade gjort det.

Endast fem procent av de heterosexuella studenterna svarade ja på den frågan. Elever i ett samkönat förhållande hade också dubbelt så stor sannolikhet att bli sexuellt utnyttjade av sin partner.

Lagförslag mot sexualisering i Florida

Floridaguvernören Ron DeSantis hävdar även han att undervisning om sex och sexuell identitet i skolorna är orsaken till detta.

Han har nyligen undertecknat ett lagförslag som förbjuder undervisning om sexuell läggning eller könsidentitet i skolor från dagis till tredje klass.KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter