Fossilrebell sparkad i Humlegården

Vänsterextremister i tältläger misshandlades av okända män.

Den Sorosfinansierade grupperingen Extinction Rebellion, XR, har under våren haft ett starkt mediestöd för sina aktioner. Verksamheten har bestått av att tillkalla massmedias fotografer för att därefter blockera trafiken i storstäder för att sedan låta sig bäras bort av polis.

Under massmedias pågående fokusering på Ukrainakriget har vänsteraktivisterna funnit sig bortglömda men i ett Telegrammeddelande vid 06:26 idag uppenbarade sig en möjlig lösning. Maskerade män ska ha angripit ”rebellerna” med våld.

Telegrammedelande från XR

Fossilupprorets Telegramkanal hade under gårdagen 15 meddelanden utlagda, de flesta med budskapet att fler borde ansluta sig till tältlägret eftersom det bjuds på mat, miniutbildningar, juridisk frågestund och helt enkelt saknas rebeller på basen i Humlegården. ”Ta ditt skift inatt!”

Medan XR:s hemsida uppmanar sina läsare att delta i trafikblockader och ”Bli gripen för klimatat” försäkrar man i Telegramgruppen att ingen av de självutnämnda rebellerna hittills har blivit dömd till följd av aktionerna och att det är ”extremt osannolikt” att så sker.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar