Arne Weinz – Från folkpartist till nationalist

De framförda åsikterna är personliga och representerar personen, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.
Arne Weinz är en entreprenör, företagare och författare som med åren blivit en sann nationalist. Han har även blivit dömd för gummiparagrafbrottet ”Hets mot folkgrupp”, något han har överklagat till Hovrätten och är säker på att han kommer vinna där. Idag blev han intervjuad av Frihetsnytts Marie Nordin.
Arne kliver in i vår studio i full motorcykelmundering. Han fick ett tie-break i morgonens tennismatch så för att hinna i tid fick det bli MC till intervjun.

Att han är från Luleå hörs trots att han flyttade därifrån i unga år. Arne är gift för andra gången, har fyra barn och bor numera i Stockholm. Han har rest mycket och har besökt över 100 länder.
Han har startat och drivit företagen Datasvar och GoExcellent med tusentals anställda men de är sålda sedan länge och lever vidare med nya ägare idag.

Barndomen med båda föräldrarna och två bröder beskriver han som ganska bra. Han säger att det förstås fanns problem även på den tiden men av en helt annan kaliber. Det var ett gott samhälle man växte upp i, säger han, och det fanns gott om resurser till skolorna.

Företag ska inte syssla politik.
Det gör de ju, men det ska de inte

När Arne sålt sina företag 2013 och såg sig fri att engagera sig politiskt gick han med i Folkpartiet som han tyckte speglade hans liberala åsikter. Han hade bland annat ett uppdrag i Migrationsdomstolen, vilket blev en ögonöppnare. Han upptäckte att nästan hälften av de migranter som blivit dömda till utvisning ändå hade fått bli kvar i Sverige flera år senare. Många av dem var också grova brottslingar.

Det är det ständiga problemet med muslimer i andra samhällen – de kräver särbehandling. De anser att de inte ska följa våra lagar utan det är sharialagar de ska följa. Det är samma sak på många områden. Man kan ju tycka att det är onödigt att bränna religiösa skrifter men äger man en bok ska man ju få göra vad man vill med den. Rasmus Paludan gör väldigt mycket nytta för Sverige. Säkert har 1 miljon svenskar vaknat under påskkravallerna, säger Arne.

Rättsstaten skyddar muslimer men dömer svenskar. Om oss får man säga vad man vill, men om man säger något om muslimer eller judar, då blir man dömd.

Han tycker det är helt klart att vår rätt att uttrycka oss fritt han försämrats de senaste åtta åren. Särskilt tydligt är det då han själv blivit dömd för att ha uttryckt några relevanta sanningar om islam, som han uttrycker det. Fem kända författare i den samhällskritiska fåran har på senare tid blivit anmälda och/eller åtalade för förtal. Så sätter man munkavle på författare, säger Arne.

Vad är bästa sättet att få Sverige på rätt kurs då?

Svenska folket måste börja rösta lite klokare. Vi måste få ett annat medielandskap där vi kan få en mer rimlig bild av vad som händer. Stöd alternativmedierna uppmanar jag de som har pengar att göra, då kan man göra underverk. Våga stå upp och sluta pudla mot Expo och andra Bonniermedia.

Sommaren för Arne och familjen kommer att bestå av någon liten Spanienvistelse, åka lite båt och motorcykel, men kanske det blir svårt att helt undvika jobb också. Lite skrivande kommer det bli under regniga dagar, avslutar Arne.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter