I Frankrike pågår en svår bränslekris i skuggan av energibojkotterna mot Ryssland. Problemen är emellertid inte en följd av elitens krigspolitik. Bränslekrisen beror på strejker som i sin tur beror på andra onödiga kriser.
Vid Frankrikes två ledande raffinaderier, Esso-ExxonMobil och Total, har arbetarna gått i strejk för högre löner. Bakgrunden är enligt de strejkande arbetarna tudelad – inflation och övervinster.
De båda elitstyrda jättebolagen har genom sitt stöd för den västliga krigspolitiken bidragit till de högre marknadspriserna på sina produkter – vilket gjort att deras vinster har skjutit i höjden. Dessutom bär bolagen, som båda är aktiva medlemmar i World Economic Forum, genom sitt stöd till den politiserade finansiella eliten ett delansvar för andra artificiella kriser – vilka nu utmynnat i en galopperande inflation.
Arbetarna som sköter de båda raffinaderierna anser att det nu är dags för bolagen att dela med sig av ”bytet” – och kräver omedelbara lönehöjningar på 10%. Reuters rapporterade.

De franska politikerna, med den djupt elitanknutne president Emanuel Macron i spetsen, överväger enligt RT att införa undantagstillstånd för att tvinga arbetarna tillbaks till sina maskiner.
Dålig stämning på franska mackar
Filmer från både sociala medier och större TV-stationer belyser vilka problem som kan uppstå när fransmän ska stå i kö och tanka i tur och ordning.