Frankrike: Bilisterna slåss om bensinen

I Frankrike pågår en svår bränslekris i skuggan av energibojkotterna mot Ryssland. Problemen är emellertid inte en följd av elitens krigspolitik. Bränslekrisen beror på strejker som i sin tur beror på andra onödiga kriser.

Vid Frankrikes två ledande raffinaderier, Esso-ExxonMobil och Total, har arbetarna gått i strejk för högre löner. Bakgrunden är enligt de strejkande arbetarna tudelad – inflation och övervinster.

De båda elitstyrda jättebolagen har genom sitt stöd för den västliga krigspolitiken bidragit till de högre marknadspriserna på sina produkter – vilket gjort att deras vinster har skjutit i höjden. Dessutom bär bolagen, som båda är aktiva medlemmar i World Economic Forum, genom sitt stöd till den politiserade finansiella eliten ett delansvar för andra artificiella kriser – vilka nu utmynnat i en galopperande inflation.

Arbetarna som sköter de båda raffinaderierna anser att det nu är dags för bolagen att dela med sig av ”bytet” – och kräver omedelbara lönehöjningar på 10%. Reuters rapporterade.

En av fem franska bensinstationer har haft slut på drivmedel under den pågående strejken. Grafik från Rage Against the Vaccine

De franska politikerna, med den djupt elitanknutne president Emanuel Macron i spetsen, överväger enligt RT att införa undantagstillstånd för att tvinga arbetarna tillbaks till sina maskiner.

Dålig stämning på franska mackar

Filmer från både sociala medier och större TV-stationer belyser vilka problem som kan uppstå när fransmän ska stå i kö och tanka i tur och ordning.

Video från Rage Aganist the Vaccine

Handgemäng om bensin med cigaretten i handen

Video från Rage Aganist the Vaccine

Polisen anländer – men inte med den vanliga farten

Video från Rage Aganist the Vaccine

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter