Fransk polis tar till nya metoder mot demonstranter

Den styrande makten i Frankrike har upplevt sin auktoritet underminerad av de omfattande demonstrationerna mot den hatade pensionsreformen. På grund av detta ges polisen nya befogenheter att övervaka folksamlingar.

Från och med fredagen den 21 april får den franska polisen möjligheten att använda drönare för att hålla koll på större folkmassor. Drönarna är utrustade med kameror och ska användas för att övervaka folksamlingar och gränserna, rapporterar Reuters.

Beskedet publicerades i Journal officiel de la République française (JOFR, de franska myndigheterna kanal) och kommer ett år innan OS i Paris 2024 går av stapeln.

Sannolikt är det med anledning av de enorma demonstrationerna mot president Emmanuel Macron och dennes hatade pensionsreform, som polisen ges dessa befogenheter. Frihetsnytt har rapporterar om hur dessa demonstrationer samlat över en miljon människor, och hur demonstranter attackerat symboler för finanseliten, såsom huvudkontoret för investmentbolaget Blackrock och Parisbörsen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Om fransmännen kunde protesterat mot att deras land invaderades av araber och afrikaner ???
    Men nu sitter ni med ” skägget i brevlådan ” …och gnäller över att statens pengar inte längre räcker till att ge er pension redan vid 62. år ålder.
    Det faller fransmännen inte in att invällandet av utlänningar kostar en hel del ???
    Men 64 är faktiskt inte hela världen jämfört med t.e.x Sverige.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter