Franska judar sluter upp bakom Nationell Samling – ”stödjer Israel”

Vänsterns tydliga ställningstagande i Palestina-frågan har fått många franska judar att byta sida. Nu säger den judiske profilen Serge Klarsfeld, som gjort sig känd som en så kallad ”nazistjägare”, att han överväger att rösta på franska Nationell Samling då partiet ”stödjer judar och stödjer Israel”.
Marine Le Pen. Foto: Wikipedia/flickr.com/photos/voxespana/
51849414761/in/photostream/

Det är i en artikel i Wall Street Journal som det uppmärksammas att allt fler judar i Frankrike byter sida och överger vänstern. Artikeln har titeln ”Frankrikes judar överväger det otänkbara: att rösta på ett parti med ett antisemitiskt förflutet”, och i artikeln går det att läsa att många judar ger sitt stöd till Marine Le Pens parti invandringskritiska parti Nationell Samling.

Särskilt uppmärksammas det att Serge Klarsfeld, som av Wall Steet Journal beskrivs som både förintelseöverlevare och känd ”nazistjägare”, överväger att rösta på Nationell Samling. Det är i en intervju med TV-kanalen LCI som Klarsfeld säger att han skulle välja Nationell Samling framför det franska vänsterpartiet La France Insoumise.

Väljer ett ”projudiskt” parti

Klarsfeld anser att Nationell Samling har förändrats sedan det grundades av Jean-Marie Le Pen, och han menar att partiet numera ”stödjer judar och stödjer Israel”.

– Om det finns ett antijudiskt parti och ett projudiskt parti så röstar jag på det projudiska partiet, sa Klarsfeld.

Att vänstern tagit tydlig ställning mot Israels krigföring i Gaza sägs vara en av de främsta anledningarna till varför judar väljer att rösta åt höger.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. ”Etnicitet B” är notoriskt opålitliga. De stödjer ofta två sidor (eller fler) för att söndra o härska. SD försöker vara dem till lags (mer än några andra politiska partier). Vad har de för det? Fortsatt folkutbyte. Fortsatt nyhetsförvanskning. Fortsatt krigshets.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter