Franska nationalister går ut på gatorna

Våldsamma kravaller har plågat Frankrike och Paris sedan förra veckan. Mångkulturella gäng och gatuligister drar omkring, plundrar, förstör och utövar våld. Nu kommer rapporterar om att franska nationalister går ut på gatorna, beredda att försvara det som är deras.

I skrivande stund har Frankrike plågats av upplopp sedan i tisdags förra veckan. Allt började med att en 17-årig pojke, Nahel, sköts till döds av den franska polisen. Anledningen till den dödliga skjutningen är fortfarande oklar men 17-åringen var sedan tidigare känd av polisen.

Efter att en film från dödskjutningen spridits på sociala medier har, i huvudsak, migranter i Frankrike gjort upplopp. Flera jämför situationen med ett inbördeskrig och videoupptagningar från upploppen visar hur byggnader sätts i brand, butiker länsas och människor misshandlas.

Franska nationalister tar upp kampen

Frankrikes president Emmanuel Macron beordrade över 45 000 poliser ut på gatorna för att stävja upploppen men trots det har våldet fortsatt.

Men det är inte alla fransmän som uppskattar upploppen och vad det för med sig. I huvudsak är det en väldigt liten del av fransmännen som deltar i upploppen och enligt rapporter är det främst utomeuropeiska migranter som deltar.

Det finns också hoppingivande tecken. En del filmer som sprids från upploppen i Frankrike visar fransmän som tröttnat på våldet och som själva försöker lösa problemen när polisen misslyckats. En film visar en grupp unga män som försvarar några butiker från ligister.

”Blå, vit, röd, Frankrike till fransmännen”

Andra filmer visar en större grupp nationalistiska fransmän som demonstrerar. I videon hörs nationalisterna skandera ”Blå, vit, röd, Frankrike till fransmännen”.

I kommentarer till videorna som sprids hyllas initiativet och många välkomnar fransmännen som ”inte låter sin stad brinna utan kamp”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter