Fredrik Reinfeldt nominerad till ny ordförandepost

Efter att ha varit statsminister gick Fredrik Reinfeldt raka vägen till en post inom privatägda Bank of America, där han på kort tid tjänade stora summor pengar. Svenska Fotbollförbundet har nu nominerat honom till posten som ordförande för förbundet, trots att han saknar professionell koppling till fotbollen.

Nomineringar inför valet av ordförande 25 mars

På Svenska Fotbollförbundets förbundsmöte den 25 mars ska nästa ordförande för förbundet röstas fram. På detta möte är de 24 fotbollsdistrikten, samt ett antal elitklubbar, röstberättigade. Kandidaterna nomineras av de röstberättigade förbunden och klubbarna, samt av valberedningen.

Valberedningen har nu presenterat ett ordförandeförslag som kan tyckas anmärkningsvärt.

I ett enhälligt beslut utnämnde valberedningen den tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt som sin huvudkandidat till ordförandeposten. I en kommentar till beslutet skriver valberedningen följande:

Valberedningen har via era nomineringar granskat kandidaterna med utgångspunkt från kravprofil, intervjuer, valbarhetskontroll utifrån stadgar och det av Förbundsmötet 2022 beslutade ”valbarhetskontroll-dokumentet”, där det tydligt framgår att Valberedningen skall beakta om nominerad varit anställd inom förbundet de tre senaste åren.

Vi har lyssnat av hela rörelsen och enigt beslutat att Valberedningens förslag till ordförandeposten i Svenska Fotbollförbundet är Fredrik Reinfeldt.

Enligt Fotbollförbundets egna dokument ska det alltså beaktas om kandidaterna varit anställda inom förbundet de senaste tre åren. Det framgår ingenstans i någon källa som Frihetsnytt har tagit del av om Reinfeldt har varit anställd av Svenska Fotbollförbundet de senaste tre åren, eller någonsin tidigare.

Saknar kunskaper om fotboll

Att den tidigare statsministern saknar professionella kunskaper om fotboll är dock ingen hemlighet. Distriktsordföranden för Göteborgs fotbollförbund, Bert Andersson, kommenterar den 45 minuter långa presentation som Reinfeldt fått hålla inför förbundets röstberättigade medlemmar, rapporterar Göteborgs-Posten (GP).

– Man kan väl säga så här: Fredrik Reinfeldt med sin bakgrund har ju inte så mycket detaljkunskaper om fotbollen, så han höll sig klokt nog väldigt allmänt. Han pratade om fotbollens storlek, styrka, möjligheter. Han lyssnade på rörelsen. Han hade ett väldigt proffsigt tal, men jag tycker inte att det avslöjade så mycket, säger Andersson till GP.

Reinfeldt saknar koppling till fotbollen men nominerades av Brommapojkarna som är en av de elitklubbar med egen rösträtt i Fotbollförbundet. Sedan röstades han fram som kandidat av en enhällig valberedning.

En belöning för utförd politik?

Att en politiker får en eftertraktad post inom ett område som han inte har en professionell koppling till, liksom det faktum att etablissemangsmedia inte granskar detta, orsakar många frågor. Är detta ett sätt att belöna folkvalda politiker om de har bedrivit en viss agenda?

För många svenskar är Reinfeldt förknippad som en av de huvudansvariga bakom den kaotiska migrationspolitiken. I sitt valtal 2014 uppmanade han svenskarna att ”öppna era hjärtan” och i samband med ett besök på en mångkulturell skola kallade han det ursvenska för ”blott barbari”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter