Frida Karlsson kollapsade efter att ha skrivit historia

Frida Karlsson blev den första svensk på 15 år och den andra svensk att någonsin vinna Tour de Ski. Direkt efter målgången kollapsade hon, men läget är nu stabilt.

Under söndagen skrev den svenska längdskidåkaren Frida Karlsson sporthistoria när hon tog hem segern i Tour de Ski, längdskidåkningstävlingen som pågår i nio dagar och består av sju deltävlingar, som inleds i slutet av december och pågår till början av januari. Det var 2006/2007 som tävlingen hade premiär och under åren som gått har endast en svensk vunnit, vilket skedde 2008 när Charlotte Kalla tog hem segern.

Innan målgången behövde Karlsson ta sig upp för den slitsamma finalbacken Alpe Cermis, vilket verkar ha krävt allt av henne. Rivalerna om segern för hela tävlingen, Tiril Udnes Weng och Kerttu Niskanen tog sig förbi henne och kom före i mål. Men tack vare det försprång hon vunnit genom segrarna i de tidigare tävlingarna hade Karlsson ett försprång på en minut, vilket tillgodoräknades henne, rapporterar SVT.

Men det var nätt och jämnt att hon tog sig över mållinjen. Direkt efter kollapsade hon och läget var en tid oklart, men nu rapporteras det att hon pratar och dricker blåbärssoppa, ett gott tecken på att hon kommer återhämta sig inom kort.

Men prisutdelningen skedde dock i hennes frånvaro.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter