Frihetsaktivist skrev tennishistoria

Den serbiske tennisspelaren Novak Djokovic har gjort sig känd för sin principfasta inställning i frihetsfrågor och vägran att låta sig tvingas ta det osäkra covidvaccinet. Nu har han vunnit tennistävlingen Franska öppna, en seger som beskrivs som historisk och innebär att han är den störste tennisspelaren genom tiderna.

Under söndagen mötte Novak Djokovic norrmannen Casper Ruud i Franska öppna i Paris. Den 36-årige serbiske tennisspelaren levererade på topp och vann samtliga tre set mot Ruud: 7–6, 6–3, 7–5. Detta utgör hans 23:e Grand Slam(1) och innebär att han är den störste någonsin på herrsidan i tennis, enligt SVT.

(1) Grand Slam innebär att en tennisspelare vunnit samtliga fyra internationella tävlingar under ett kalenderår: Australiska öppna i januari; Franska öppna i maj/juni; Wimbledon i juni/juli; Amerikanska öppna i augusti september.
Källa: Wikipedia

Djokovic är inte bara känd som världens främste tennisspelare, han är även känd som en principfast frihetsaktivist, som vägrade att underkasta sig kraven på att det otestade vaccinet mot covid, vilket resulterade i att han tvingades avstå viktiga tävlingar. Många böjer sig lätt när makten slår mot ens karriär och livsverk, men Djokovic gav sig aldrig och backade inte. Nu har han visat världen att det går att stå emot påtryckningar och ändå komma ut som den främste av de främsta på andra sidan.

Han är även en stolt serbisk patriot, som inte vänder sitt folk ryggen när det befinner sig i svårigheter.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

Svensk seger i premiärmatchen mot Bosnien

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter