Frihetsfrågorna – Valets viktigaste frågor

Detta är en krönika. Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

Men inte om staten själv får välja

För bara ett par månader sedan begränsades rörelsefriheten för oss människor i Sverige och runt om i hela världen i form av medicinska pass, något som många verkar ha förträngt. I vissa länder gick de även så långt att de införde lockdowns och ofrivilliga läger dit människor fördes om de misstänktes ha fått Covid. Vi får inte låta denna tid falla i glömska, säger skribenten Emilia Ögell.

Men vi är också många som inte glömt bort de senaste 2 åren och det uppvaknande som det fört med sig. Det är nog därför man just nu via sociala medier ser svenskar lägga upp egna videos där de eldar upp sitt röstkort. Detta är ett tydligt tecken på en enorm besvikelse på nuvarande regering och kanske till och med på hela systemet. Många menar att de har genomskådat ett system byggt på korruption där våra politiker jobbar för pengarna och inte för folket.

  • Ofattbart höga elräkningar och planerade strömavbrott
  • Höga bränslepriser
  • Stigande priser i våra livsmedelsbutiker
  • Nekande av kontanter som betalmedel
  • Försämrad vård på grund av nedskärningar och dålig prioritering med våra skattepengar
  • Ökade skjutningar och mer kriminalitet än någonsin
  • Vad gör de egentligen med våra skattepengar
  • Vi är den moderna slaven

De som skapat eländet måste bort

Jag har själv otroligt blandade känslor denna gång kring det här med att rösta. Kommer det bli bättre eller sämre efter valet? En del av mig vill göra precis detsamma – elda upp skiten som ett statement; ”Jag inte tänker delta i denna skendemokrati, nu får det fan vara färdiglekt!”. Samtidigt som jag känner att Maggan och hennes sossearmé absolut inte får sitta kvar i 4 år till och därför går tankarna mot att rösta.

Politikerna orsakade mycket skada och misär

Våra politiker är skyldiga till mycket av den misär och psykiska ohälsa som har skapats under framförallt det senaste året. Vi har genom påtryckningar och reklamkampanjer uppmanats av myndigheter, regering, arbetsgivare och från sjukvården att injicera oss med ett villkorat nödgodkänt preparat som inte förrän år 2023 ska utvärderas. Idag finns det på grund av detta, över 100 000 rapporter gällande misstänka biverkningar och skador det knappt talas om.

Vi har blivit ombedda att ta ”kram-paus” och distansera oss. Att sätta livet på paus helt enkelt.

De som av olika anledningar valde att avstå injektion diskriminerades genom att inte få delta i olika sammanhang i samhället och olika typer av skällsord lanserades för dessa individer. Vi har särskiljt människor efter medicinsk status och uteslutit fullt friska människor.

En av de främsta anledningarna som personligen fick mig att börja ifrågasätta ett och annat var när läkare och forskare, med ett annorlunda synsätt som var kritiska till injektionen, tystades ned. Dessa personer hade inte rätt till varken yttrandefrihet eller åsiktsfrihet trots att de backade upp sina argument med relevant information och källor.

Någon frivillighet var det knappast fråga om

Samtidigt som påtryckningar och diskriminering ägt rum runt om i världen har man spritt budskapet att det varit frivilligt. Det har utan tvekan spritts dubbla budskap som skapat en stor förvirring och splittring bland oss människor. Splittring som lett till intriger och förstörda relationer på många håll.

Trots budskapet om frivillighet så har det varit tydligt att om du inte ställer upp som alla andra och kavlar upp ärmen, är du inte en god solidariskt medmänniska och kan komma att uteslutas ifrån diverse sammanhang i samhället. Jag vill verkligen påminna alla om att frihet är inte frihet om den är villkorad.

Detta har lett till att alldeles för många människor har känt sig tvingade att ta denna villkorat nödgodkända injektion, trots att det inte funnits ett rent uttalat tvång i Sverige. Eller har de det?Definitionen av tvång skulle jag säga är att via någon form av maktposition få människor att göra ett val som de innerst inne inte vill göra.

Maktmissbruk och tvång

När vi pratar maktposition så tänker jag exempelvis på myndigheter, politiker eller arbetsgivare eftersom de under 2021 visat att de har makten att kunna neka nyanställning, säga upp dig, omplacera dig eller neka dig att delta i samhällslivet såsom på gym, bio, resor och andra nöjen. Det finns till och med de som nekats vård om de inte kavlat upp. Därför är min upplevelse att tvångsvaccinering faktiskt till viss del har skett.

Varför är det så svårt att respektera medicinsk frihet? Min kropp, mitt val? Eller gäller inte detta i alla sammanhang? När är min kropp min och när är min kropp statens? Finns det anledning till att behöva oroa oss över att bli påtvingade kroppsliga ingrepp mot vår vilja i framtiden?

Tanken är att grundlagen ska vara en trygghet och ett skydd för oss, folket. Därför uppmärksammades det från många av oss när förslag om ändringar i smittskyddslagen och grundlagen kom på tal i början av året. I Sverige har vi redan gett bort en stor del av vårt självbestämmande i dessa frågor genom att gå med i IHR och på så sätt har vi godkänt de föreskrifter som detta innebär.

All information är inte för dina öron

De fria valet är viktigt, vi behöver få göra val som känns rätt för oss själva utan att bli skuldbelagda. Allt bör kunna tåla att ifrågasättas och minuten ämnet inte tål att ifrågasättas bör du ta ett stort kliv tillbaka. Det är då både yttrandefriheten och åsiktsfriheten har lämnat rummet. Dessutom tyder detta på att all information inte är för dina öron och undanhålls.

Du är inte en antivaxxer på grund av kritiskt tänkande eller för att du ifrågasätter. Däremot är du ett hot mot makteliten och stora globala företag med ekonomiska intressen.

Är yttrandefriheten bara en illusion? En saga vi får berättad för oss? För mig är det tydligt att yttrandefriheten samt åsiktsfriheten bara finns om vi håller oss inom ramarna för vad narrativet eller etablissemanget skapat.

En förändringens tid mot ett fritt samhälle?

Frågan är om vi ska komma ihåg denna tid som den tid då yttrandefriheten kvävdes till fullo och ett extremt kontrollsamhälle växte fram, eller en tid då vi agerade för friheten och ett fritt samhälle där även kritiska röster får höras?

Jag skulle vilja påstå att den globala kampanjen för massinjektion är en psykologisk attack mot mänskligheten. En liten del i det stora pusslet som makteliten nu försöker verkställa för att införa den omtalade ”The Great Reset”.

Kritiskt tänkande, rimlighet, försiktighet och sunt förnuft har definitivt varit en bristvara hos människor och för mig blir det tydligt att den mest tvättade kroppsdelen varit hjärnan och inte händerna.

Dags för svensken att agera!

Vi kan inte låta oss tystas utan istället behöver vi stå starka i det som är sanning för oss. Det är så vi tillsammans sprider medvetenhet kring frihetsfrågorna och inspirerar andra till att också våga använda sin röst. Vi behöver fråga oss vilket samhälle vi vill leva i. Vill vi leva i ett samhälle där sanningen filtreras och där bara en sida presenteras eller vill vi ha full transparens där vi själva får avgöra vilken väg vi väljer? Personligen känner jag att genom att begränsa informationen som når oss, så omyndigförklarar man oss samtidigt.

Det är dags för svensken att agera. Det är dags för svensken att resa sig upp ur soffan. Vad väntar du på? Ingen kommer att komma och rädda dig, så det är dags att du är din egen hjälte.

Vägen är inte alltid solklar eller enkel, speciellt inte om man behöver gå emot strömmen. Försök lyssna inåt istället för att lyssna på allt brus utanför dig själv och var framförallt sann mot dig själv.

Bestämde mig för att rösta i alla fall

En av de bästa investeringar du kan göra i dig själv just nu är vara väl informerad om vad som pågår och faktiskt har pågått i flera årtionden. Leta information på olika håll och självklart inte bara ifrån mainstreammedia och de typiska vanliga begränsade källorna. Läs på, djupdyk!

För min del ligger tilliten för vårt befintliga styre efter dessa två år på minus. Jag undrar hur svårt kan det vara, att ha en transparent och ärlig kommunikation mot folket? Det är nyckeln till tillit och tillit är något som nuvarande regering har försummat.

Efter många om och men har jag faktiskt bestämt mig för att rösta. Men inte för att jag har något större förtroende för våra politiker i de etablerade partierna. För mig är det tydligt att vi lever i en demokratur i Sverige. Nej, jag kommer att rösta för att allt annat än Maggan är bra, för nu i alla fall.

Jag tror inte att vi kan vinna över systemet om vi är dess fiende i alla situationer, alltid, hela vägen. Keep your friends close and keep your enemies closer. Game on!

Skribent: Emilia Ögell

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter