Frihetskämpe sjuk i fängelse

Frihetskämpen Julian Assange rapporteras sjuk i Covid-19 och isoleras nu 24 timmar om dygnet i Belmarshfängelset i London, där omständigheterna beskrivits som ”fruktansvärda”.

Frihetskämpen Julian Assange har enligt hustrun Stella Assange testats positiv för Covid-19. Det meddelade hustrun Stella Assange på sitt Twitterkonto i måndags

Julian Assange rapporteras att ha blivit placerad i isolering 24 timmar om dygnet på obestämd tid, i sin cell på Belmarsh-fängelset i London. Detta trots att kravet för Covid-isolering skrotats i flera länder.

Hotas av utlämning

Storbritannien har godkänt utlämningen av Julian Assange till USA för att där möta åtal, bland annat för att ha publicerat hemliga militära dokument från USA:s krig i Irak och Afghanistan på Wikileaks hemsida.

Julian Assange har i flera år förföljts, jagats och isolerats för sin frihetsaktivism och tusentals människor världen över ger sitt stöd till frihetskämpen. Tusentals människor samlades och protesterade utanför det brittiska parlamentet under lördagen och krävde att Assange ska släppas fri från fängelset.


Samtidigt pågår en kampanj för att hindra utlämningen till USA och för att åtalen mot Julian Assange ska släppas i frihetens- och yttrandefrihetens namn.

Utöver att ha avslöjat USA:s krigsövergrepp tilldelades Julian Assange Amnesty Media Award 2009 för att ha avslöjat rättslösa avrättningar i Kenya.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter