Frihetsmanifestation i Stockholm den 18 februari

Det är dags för en demonstration för friheter och rättigheter, vilket kommer att äga rum lördagen den 18 februari på Medborgarplatsen i Stockholm. Frihetsnytt har talat med Mikael Cromsjö, som är en av värdarna för manifestationen.

De hårda restriktionerna som påtvingades folk över hela världen i samband med covid, har till slut i stort sett helt tagits bort. Men faktum kvarstår att myndigheter, bland annat i just Sverige, försökte driva igenom inskränkningar i viktiga friheter och kommer att fortsätta göra det med hänvisning till andra utpekade hot. Det kräver att folk aktivt visar sitt motstånd mot liknande försök att begränsa mötes- och yttrandefriheter i framtiden.

Möjligheten till ett ordentligt ställningstagande kommer att ges lördagen den 18 februari klockan 14-16 på Medborgarplatsen i Stockholm. Det är World Wide Rally for Freedom, en internationell gemenskap som försvarar våra friheter, som anordnar manifestationen. Vid samma tidpunkt kommer liknande manifestationer att anordnas i över hundra städer över hela världen.

De som kommer att agera värdar under manifestationen i Stockholm är frihetsaktivisterna Mikael Cromsjö, som står bakom Vaken.se, och Markus Andersson, nationalromantisk konstnär. Frihetsnytt har pratat med Cromsjö om manifestationen.

Människor ska aktiveras

”Det jag vill göra är att aktivera människor att informera om vad som sker i världen. Det handlar inte primärt om att nå nya människor på ett traditionellt sätt, utan att få folk att aktivera sig. Vi vill visa att det finns en ny röst i samhället och det är vi som är den rösten”, säger Cromsjö på frågan om vad manifestationen handlar om.

Han berättar även att World Wide Rally for Freedom är en öppen plattform, som uppmuntrar lokala initiativ till att informera om de grundläggande mänskliga rättigheterna. När de utlyser ett datum att hålla en manifestation, är det öppet för alla som aktivt stödjer frihet att organisera en egen manifestation under den parollen.

”I Sverige har Frihet Sverige, Vaken.se och ett nytt projekt som heter Frihetskalendern gått samman och sett till att vi kommer vara där. Vi är inte organisatörer, men vi stödjer det”, berättar han angående den roll som de sammankallande grupperna har.

”De som har vaknat måste verkligen göra något praktiskt. Se till att prata med människor, i synnerhet i vardagen på din arbetsplats. Vi måste släppa tabut att det är smutsigt att ha en alternativ vy. Vi behöver inte tvinga någon annan eller försöka säga att de gjort fel, men vi måste stå upp för vilka vi är”, är Cromsjös avslutande uppmaning till lyssnarna.

Information om manifestationen
Information om manifestationen.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter