Frihetsmusiker på offensiven – bjuder på sköna reggaelåtar

Reggaeproducenten Jonahgold har bestämt sig: Nu ska han själv bli artisten. Han släpper nu en ny låt per månad och allihop handlar om motstånd mot det nya, heltäckande förtrycket under den globala eliten. Man hör att det är en riktigt professionell producent som ligger bakom låtarna. Frihetsnytt fick en intervju.
Som synes behövs här hjälp med bildsättning! Om du vill hjälpa till, lägg din kontakt i kommentarsfältet under artikeln. Eller skriv till Jonahgold via carl@frihetsnytt.se

Du har en bakgrund som musikproducent om jag förstått saken rätt? Berätta!

Jag spelade piano som liten och tyckte det var kul. Kommer ihåg att jag fick leka på en ”el-orgel” i skolan när dom var nya. Det fanns trummaskin i dom och man kunde göra små låtar helt själv. Det ledde så småningom till första synten (Juno-1), trummaskinen (Yamaha RX11) och Tascam 4-kanals ”portastudio”. Jag gjorde en massa egna låtar samtidigt som jag tog jobb som ljudtekniker i studio och vid koncerter.

Som live-tekniker jobbade jag återkommande med artister som Dag VagKalle Baah och Million Stylez. Jag spelade även i band som Papa Dee och hamnade så småningom i Rub-a-Dub studion på Söder. Det var en kreativ tid. Zilverzurfarn, Internal Dread och Desmond Foster gjorde produktioner i vår studio. Där fick man även hänga med legenden Dennis Bovell som påverkade mitt sound mycket. Jag sög i mig all kunskap jag kunde, från produktionsteknik till mixning och mycket annat och släppte låtar löpande.

Stig Vig i Dag Vag och producenten Johnagold (inflälld) Foton LastFM och privat

Spotify förändrade allt

Min mest uppmärksammade kommersiella release var plattan ”Ghetto Skyline” (2009) med Jamaicanska roots-poeten Daweh Congo. Jag fortsatte släppa låtar med båda svenska och jamaicanska artister fram till att Spotify tog över och hela branschen förvandlades. Det var en stor omställning och många kontakter jag jobbat upp blev raskt så gott som värdelösa. Hela den oberoende reggae-industrin, som karvat ut sin nisch och nätverkat i decennier, föll i bitar.

ingen artist hade något vettigt att säga – så jag får väl göra det själv då

Jonahgold

När sedan Facebook började styra vem som såg vad på ett mer aggressivt sätt kände jag att det fick vara nog. Jag slutade i stort sett producera. Men när allt snurrade till 2020 så ville jag göra något. Ingen artist kom fram med något vettigt att säga så då tänkte jag att jag får väl göra det själv då. Så började min solo-karriär.

Kan man göra alla instrument utom gitarr i synten nuförtiden eller finns det något annat instrument som man måste spela själv?

Utvecklingen är svindlande. Själv är jag dock inte uppdaterad sedan 2004. Så jag sitter och producerar med dagens mått mätt extremt grova verktyg. Alla instrument i mina produktioner är spelade av levande själar men jag editerar friskt och blandar ofta om i gamla inspelningar till det ni hör idag. Sen är det ju nu 100% fokus på text och budskap så själva produktionerna är inte högsta prioritet.

Finns det någon inkomstmöjlighet på att ge ut musik på eget förlag nuföriden?

Visst. Riktigt populära artister får in lite inkomst speciellt om dom skriver och ger ut själva. Men det är ju en flisa av vad det en gång var. Jag rekommenderar alla som vill verka inom musik att läsa universitetskursen ”Den Svenska Musikbranschen” får att bl.a. förstå alla juridiska aspekter.

Jonahgold, reggae- och frihetsmusiker,
Är piratkopieringen ett sätt att få sin musik spridd och populär så att man kan börja ta betalt för den eller är piraktkopieringen ett hinder för den som vill få betalt för sin musik?

För en turnerande artist kan det möjligen vara gynnsamt. För alla andra blir det problematiskt. Många jamaicanska artister har t.ex. haft problem med att få visa. Då spelar det mindre roll hur mycket låtarna sprids. Dom kan inte resa och kan därför inte få någon profit från konserter. Och dom behöver verkligen pengarna. Jag minns Daweh Congos tvivlande stämma: – ”Are you trying to tell me they share our music for free and we can’t do nothing about it?” Han kunde inte tro det var sant.

Dina två frihetslåtar har båda en angenäm reggaetakt. Hur landade du i den musikstilen och vad kommer dina nästa produktioner att ha för någon genre?

Jag minns det som en uppenbarelse första gången jag hörde Reggae som liten. –”Vad är det här”? Det var inte likt någon annan musik. Jag gillar musik för hur den får mig att känna. Reggae gav mig en känsla av stadighet som jag aldrig tidigare upplevt. Och som jag saknat intensivt utan att veta om det. Så jag fastnade för det och fick på köpet lära mig aspekter av historia och religion som var extremt fascinerande.

Ny låt nästa vecka – ”Agenter och operatörer

Började läsa bibeln för första gången, på Bob Marleys inrådan. Det är inget jag ångrat. Så det var ”livity” som dom kallar det. Inte att förväxla med livsstil, utan något mycket djupare. Jag har ju såklart lyssnat på mycket annat och har favoriter bland så gott som alla musikstilar. När jag bodde i U.S.A (87-91) blomstrade hiphopen och jag var på många grymma konserter och tyckte det var toppen på alla sätt. Har haft kvar en fot i det lägret hela tiden och jag hör själv aspekter av det i mina reggae-låtar. Det kommer nog fortsätta men reggae är mitt spår så är det ju. Nästa låt ”Agenter och Operatörer” kommer 26/1 och det är den rootsigaste reggae-låten hittills. Låten ”Skam på Torra Land” är i ugnen och det är roots-reggae det med. Fast med min subtilt moderna touch.

Har du något emot att våra läsare sätter film på dina två låtar och lägger upp dem själva eller vill du ha kontakt med sådana personer först?

Jag söker någon som kan sätta film på låtarna och få till en officiell video. Speciellt ”Noll Auktoritet”/”No Authority” borde vara enkel att få till. Där vill man ju vara med och ge ok. Annars är jag glad på alla sätt vi kan få ut budskapet. Det är ju lite bråttom. Den stora globala ”hälsoorganisationen” ligger inte på latsidan. De flyttar fram sina positioner. Bland annat just nu med förändring av ”Amendments to International Health Regulations” om jag har förstått det hela rätt. Tiden är knapp gott folk. Dags nu att stå upp stå rakt!

Deltog du i frihetsrörelsen under pandemin på något annat sätt och, i så fall, tror du att ni gjorde nytta?

Jag startade min egen frihetsrörelse och började intensivt kontakta vänner och bekanta för att lyfta nivån lite snabbt. Med blandad framgång :-). Hela familjen och alla nära vänner fattade dock snabbt och det var skönt. Jag började med en gång bygga ett nätverk av människor som kunde se igenom propagandan. Det sammanföll på ett mycket tydligt sätt med andlig mognad vilket förvånade mig lite men som så här i efterhand verkar logisk. Människor som är grundade och medvetna om egots begränsade självständighet är svåra att skrämma.

”Utbildning i manipulation hjälper mig förstå

Jag var i en unik situation att tolka vad som skedde. Min utbildning i kommunikationsvetenskap (USA) hade lärt mig alla tekniker man kan använda för att påverka människor. Vi studerade bland annat mass-communication och övade på att bit för bit flytta folks mentala positioner (”nudga”). Jag läste alternativmedicin hos Axelssons ett tag på 90-talet och vi tittade bl.a. på innehåll i vacciner. Så jag visste att det redan då var djärv och avancerad teknik som ofta byggde på tveksamma antaganden. Jag har läst basmedicin och fått en grundläggande förståelse för biologi och immunsystem.

Och, 2020 var jag sista året i Audionom-programmet på Karolinska. Vi lärde oss bl.a. hur man läser och gör studier, statistik och mycket annat som var väldigt värdefullt när galenskapen drog igång. Jag kunde inte tro att det var sant att lärarna där inte tyckte det var någon ”big deal” att använda PCR-test med okänt antal cykler och klassa alla som avlidit inom 28 dagar efter ett test som avlidna av det ”nya” viruset oavsett andra hälsoaspekter. Drev en liten upplysningskampanj där, med ganska magert resultat tyvärr. Så mycket för vetenskapligt förhållningssätt. Så fort det kom lite rädsla var det ”long gone”.

Det enda publika evenemangen jag tagit del av var ”Nej till vaccinpass” marschen. Annars har jag agerat helt självständigt och prövat olika metoder för att nå ut. Till slut kom jag på att jag kan ju faktiskt göra låtar. Det kanske fungerar?

Självklart gör frihetsrörelsen nytta. Tänk var vi hade varit utan den?

Vad tror du om framtiden, kommer de att släppa något nytt virus och försöka sig på samma pandemicirkus igen?

Jag kämpar hela tiden mot att tro olika saker. Det blir fort så knasigt. Prominenta aktörer säger ju själva att vi har fler pandemier att vänta så det får man ju ta hänsyn till. Men nog känns det som att vi är i ett speciellt läge där det står och väger. Vi har en unik chans just nu att lägga in en högre växel och få till en reell förändring. Vi vinner på front efter front och ingen som är ens det minsta insatt kan längre blunda för hur knasigt allt blev.

Ska det hela köras igen får man nog kratta manegen ordentligt. Ska jag spekulera så tror jag snarare att det kommer fokuseras på andra ”problem” åtminstone ett tag. Men att mrna tekniken är tänkt att bli den nya stora industrin är ju ingen hemlighet. Jag har hört dom prata om detta i mer än ett decennium och miljarders miljarder har investerats. Jag har egentligen inga problem med det. Det kanske blir jättebra? Så länge alla är fria att göra vad dom vill utan tvång eller hot om apartheid. Problemet uppstår när alla ska tvingas vara med i deras upptåg. Dom har verkligen ”Noll auktoritet” för detta.

Vad tror du är det bästa vi svenskar kan göra för att få vara ifred för den så kallade eliten?

Nätverka inom och utom Sverige. Frihetsrörelsen är den sanna, sunda globalistiska rörelsen. Vi får skylla oss själva för att vi varit så lata. Det krävdes detta för att jag skulle lyfta bladet från munnen men jag borde naturligtvis ha engagerat mig mycket tidigare då jag sett det hela komma länge nu. Vi får bygga det mesta från grunden. Skola, vård och omsorg får vi ta eget ansvar för. Det kommer bli jobbigt men jättebra!

Använd kontanter! Begränsa eller kliv helt ur de värsta övervakningsapparna. Själv klarar jag mig fint utan smartphone och bank-id. Det är inget större problem.

Spela för att vinna. Det finns alltid ett sätt det är bara frågan om hur långt man är beredd att gå för att nå det mål man önskar. Det krävs list och mod, men det finns det gott om i ”rörelsen”. Om vi provoceras till destruktiva handlingar blir det precis som eliten önskar sig. Så håll meditationen och observera jaget från en orubblig position till att börja med 🙂

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter