Frihetsnytt i exklusiv intervju med Elsa Widding om avhoppet

Elsa Widding lämnar Sverigedemokraterna (SD) efter omfattande drev mot henne. Frihetsnytt fick en exklusiv intervju med henne om avhoppet från SD, varför hon var på konferensen i Norge och vad hon ska göra nu.

Hej Elsa Widding, du kommer att lämna SD efter det här drevet du utsattes för.

– Ja precis. Ett karaktärsmord som man har försökt sig på.

Frihetsnytt har följt dig aktivt under en lång tid. Framförallt har vår tidning reagerat kraftigt över den förtalskampanj du blivit utsatt för.

– För att kunna driva de frågor som jag har drivit så krävs det att man har stöd från sitt parti och jag tycker att det behövs en debatt i de här frågorna. Och jag tycker att Sverigedemokraterna gör väldigt mycket bra saker i de här frågorna. Det är ingen kritik mot SD men jag har inte fått något stöd och det kan bero på det här med Tidöavtalet och andra saker.

Mats Persson. Foto: Wikipedia/ Henrik Ishihara
Mats Persson. Foto: Wikipedia/ Henrik Ishihara

– Det är otroligt viktigt för mig att visa att det är oacceptabelt att förfölja en person som man har förföljt mig. Man behöver en debatt om vad som är tillåtet. Ska man vara en papegoja som Mats Persson och company som bara säger det som förväntas av dem, eller ska vi ha en kunskapsbaserad debatt där vi tillåter oss själva att inhämta den kunskapen som behövs för att ta bra beslut.

Har SD kommenterat att du lämnar partiet?

– Jag har självklart pratat med dem så jag tror att vi kommer att göra ett gemensamt uttalande kring det här. Men jag gör det här, mycket för min familjs skull, för att det har gått för långt. Jag måste markera.

– Det är inte okej att bli kallad förintelseförnekare, precis som jag skriver. Där går min gräns. Det är ett grovt övertramp och det finns inget som helst fog för det. Så det här handlar bara om att få igen truten på mig. Jag kan inte se det på något annat sätt. Jag har aldrig någonsin varken förringat eller förnekat förintelsen som det påstås. Det kan inte handla om något annat än att man vill karaktärsmörda mig.

”Det kan inte handla om något annat än att man vill karaktärsmörda mig”

Vad gjorde du på den konferensen?

– Jag åkte till den här konferensen i Stavanger och ville prata med en advokat från Schweiz som har gjort en väldigt djup analys av konsekvenserna av de här nya förslagen på utökad makt till WHO. Så det var en viktig sak, han var ju även på läkaruppropets konferens.

Andrew Bridgen. Foto: Wikipedia/ David Woolfall
Andrew Bridgen. Foto: Wikipedia/ David Woolfall

– Sen ville jag också prata med Andrew Bridgen som är parlamentsledamot i England. Han har också blivit utsatt för ett drev och han har ju inte på något sätt förminskat förintelsen. Han har enormt stort stöd. Detta är ytterligare ett sätt att smutskasta för att han vågat ställa sig upp och ifrågasätta vissa saker kring vaccinen. Vilket jag inte ens har gjort.

– Jag åkte till den här konferensen för att lära mig mer. Vi har ju en skyldighet som riksdagsledamöter när vi får många oroliga brev att sätta oss in i de här frågorna som berör väljarna.

Du sa att du kommer fokusera på de här 3 frågorna nu när du sitter kvar som politisk vilde. Hur planerar du att föra det arbetet framåt?

– Jag tänker interpellationer, frågor till ministrarna för att få upp en bra debatt. Sen har vi frågestunder varje torsdag. Det är också ett bra sätt. Man kan bjuda in folk till riksdagen och exempelvis diskutera WHO-frågan. Det handlar helt enkelt om att lobba i riksdagen. Det är ju ett år kvar tills vi ska rösta om den här frågan och det är absolut något vi måste förstå mycket bättre, inom alla partier.

”I en sån här superviktig fråga måste vi ha djupa diskussioner”

Finns det en okunskap inom riksdagen avseende de här frågorna?

– Det är klart att det finns det. Det är inte alls säkert att de belyses tillräckligt djupt inom utskotten. Det kan man inte vara säker på. I en sån här superviktig fråga måste vi ha djupa diskussioner.

– Sen har man fått höra från WHO att det här beslutet inte är så viktigt och att det här inte kommer att påverka ländernas suveränitet, men duktiga advokater säger precis tvärtom – att det kommer det visst göra. Hur är det egentligen? Det måste vi ta reda på. Det är den enskilt viktigaste frågan vi har just nu.

Känner du att du blir mer fri nu som politisk vilde?

– Ja absolut. Jag är inte talesperson för varken energi eller klimat. Man får ju en friare roll.

– Jag tror faktiskt att det sitter väldigt många vettiga i vår riksdag och jag tror att vi skulle kunna få ett mer kunskapsbaserat perspektiv i klimatfrågan.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

6 KOMMENTARER

  • Elsa har lyckats hitta den absolut viktigaste frågan just nu. Hon har helt rätt när hon säger att who vill lägga sin tunga blöta diktaturfilt över hela världen just nu.
   Who s ledare är utsedd av Bill Gates, som oxå är den som skänker mest pengar till who.
   Alltid så med diktaturer att de i början påstår att det inte alls är så farligt och att självbestämmandet inte kommer att påverkas. Ett utmärkt exempel är eu som från början skulle vara en handelsalians och som nu visats sig växa ut till den värsta diktaturen. Dagligen nästan flyttas allt mer makt från medl länderna till eu. Vi borde stoppa detta medan vi ännu kan. Vi människor är inga försöksdjur man kan bestämma över och sticka sprutor i efter godtycke. Elsa gör ett hästjobb som är av yttersta vikt för mänskligheten.
   Ledaren för who påstås vara massmördare. Inte konstigt att Bill Gates satt honom på denna post. Vi måste alla förstå att det finns en liten klick människor som vill utrota resten av oss. Och så kommer det vara så länge de fortsätter att leva på denna jord. Ska vi acceptera detta ? Eller ska vi göra något åt saken ?

 1. Heja Elsa,
  Du kommer att gå segrande ur detta, när vaccin narrativet faller kommer allt att falla. Våra politiker och myndigheter avslöjas. Folket kommer utkräva ansvar och då är du på den vinnande sidan. Efter detta kan en verklig demokrati växa där vetenskapen ligger i fokus.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter