Frihetsprofiler åtalade för brott

De båda frihetsprofilerna Andreas Sidkvist och Max Winter står båda åtalade för brott mot ordningslagen i samband med att de påstås ha anordnat allmänna sammankomster.

Partiledaren för Partiet MoD, Andreas Sidkvist och en av initiativtagarna bakom Frihetsrörelsen, Max Winter, har åtalats för brott mot ordningslagen i samband med att de arrangerat sammankomster/demonstrationer mot grundlagsändringar och vaccinpass.

Polisen har nu tagit i med hårdhandskarna och sett till att de båda frihetskämparna åtalas för sina ”brott” på allmän plats. Normalt förfarande när det gäller brott mot ordningslagen är att döma ut ett smärre bötesbelopp, men inte i Winters och Sidkvists fall.

Max Winter anser att detta med att åtala istället för att bötfälla är en ny strategi som myndigheterna tar till för att försöka påverka frihetskämpar negativt. Andreas Sidkvist tror att de är desperata och försöker stävja saker så snabbt som möjligt.

”Brotten”

Andreas Sidkvist höll ett tal utanför riksdagen för ett 10-20-tal åskådare, den 16 november med anledning av att riksdagen då skulle rösta igenom grundlagsändringar gällande bland annat yttrandefriheten och blev därför åtalad för brott mot ordningslagen.

Max Winters åtal för brott mot ordningslagen härrör sig till ett demonstrationstillfälle under 2021. Winters jurist uttryckte att hon aldrig under sin 30-åriga karriär hade varit med om att ett brott mot ordningslagen gått till åtal, det är normalt belagt med böter på en lägre summa.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter