Frihetsrörelsen behövs mer än någonsin!

De framförda åsikterna är personliga och representerar personen, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

Max Winter: Det kommer att göra ont, men vi måste gå igenom den här förändringen.

Max Winter är en av grundarna av Frihetsrörelsen som vuxit fram under de senaste 2 åren till följd av de restriktioner som infördes med anledning av Covid-19. Max har arrangerat de största demonstrationerna i Sverige sedan protesterna mot löntagarfonderna 1983. Med sin yrkesbakgrund som hälsooptimeringscoach men arbetar Max nu på heltid med frihetsfrågorna. Han har även engagerat sig i partiet ”Rikslagen” vars främsta mål är att att våra grundlagar efterlevs.

Vi ber Max kommentera regeringens förslag att inskränka grundlagen, i det här fallet smittskyddslagen, genom en omröstning i riksdagen den 15 maj.
Max berättar att ändringen ger regeringen rätt att vidta mycket strängare pandemiåtgärder, likt de som försigkommit i andra länder. Därför har han tagit initiativet till en namninsamling och har i skrivande stund samlat ihop nästan 20 000 namnunderskrifter. Underskrifterna kommer att överlämnas till regeringen den 2 maj.

Rätt person att driva frihetskampen

Max beskriver sig som väldigt orädd, handlingskraftig och bra på att entusiasmera och inspirera människor till att själva driva frihetskampen, varför han är rätt person att driva dessa frågor.

Nästa steg i kampen, tycker Max, är att driva frihetsfrågorna parlamentariskt och att få in omutbara ledamöter i riksdagen. Han vill se en allians av de mindre partier med frihetsfrågorna som ett gemensamt mål.

En viktig faktor för att samla mer människor är att komma ut i media på bredare front. Att få sprida frihetsinformation i sanningsenliga kanaler som inte censurerar är av största vikt, fortsätter Max.

För mig är syftet det högsta och det är frihet och att kunna hjälpa människor att uppnå frihet. Det går före pengar, kändisskap och makt

Max Winter

Gott ledarskap löser konflikter

Den största utmaningen vi står inför är att enas mellan olika grupper, säger Max. Vi behöver skapa fler nätverk och mötesplatser för att kunna nå enighet. Att dela in människor i fack måste också upphöra eftersom detta skapar splittring. Nyckeln är att ta eget ansvar – att det finns öppenhet och transparens och att våga möta varandra i de konflikter som ändå uppstår. Det finns många viljor inom Frihetsrörelsen och det som då behövs är bra ledare. Att vara ledare är att skapa andra ledare, att lyfta fram andra och visa riktningen. Men som ledare behöver du också vara beredd att fatta tuffa beslut. Vi arbetar aktivt med utvecklingen av ledarskapet inom Frihetsrörelsen, berättar Max.

Vad gäller media menar max att både traditionell och alternativ media idag verkar maktens verktyg, och sprider desinformation från två håll. Han bedömer att ca 95% av alla länkar som sprids är desinformation. Målet med detta är att skapa rädsla och denna rädsla är det största hotet mot oss. Vad vi måste göra då är att agera emot rädslorna. Att välja mod istället för rädsla. Vi vill skapa lösningarna på problemet vi ser – inte fokusera på det, säger Max.

Nya restriktioner

Valet 2022 kommer att bli knepigt för oss frihetskämpar eftersom restriktionerna tagis bort och de flesta tror att allt är bra igen, säger Max. Han är säker på att vi kommer att få se en ny pandemi, nya krav på vaccinpass och nya restriktioner och kanske ändring av grundlagen. Vi kommer erbjuda ett nytt alternativ inne i Riksdagen, en mer folklig representation som värnar folkets rättigheter.

– Vi måste ha rå yttrandefrihet där man vågar säga saker! Vi kan inte ha en cancel culture eller guilt by association-kultur där man försöker sammankoppla människor negativt för att stänga ute dem från alla samtalsforum, avslutar Max.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter